News

Un taximetrist a fost condamnat la 4 luni de închisoare, în urma unei postări false legate de coronavirus

28.05.2020 | 13:30
Un taximetrist a fost condamnat la 4 luni de inchisoare in urma unei postari false legate de coronavirus
ADVERTISEMENT

Un taximetrist din Singapore a fost condamnat la 4 luni de închisoare, în urma unei postări false legată de coronavirus, în care spunea că magazinele cu mâncare se vor închide.

Taximetrist, condamnat la închisoare din cauza unei postări false despre coronavirus

Un taximetrist a fost condamnat de judecătorii din Singapore la 4 luni de închisoare, din cauza unei postări false de pe pagina acestuia de Facebook, prin care le spunea oamenilor să se grăbească și să se aprovizioneze cu mâncare, întrucât magazinele se vor închide, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Kenneth Lai Yong Hui, în vârstă de 40 de ani, a șters mesajul scris pe un grup de Facebook privat, cu 7.500 de membri, la 15 minute după ce a postat textul respectiv, însă procurorul a cerut o sentință care să descurajeze pe viitor astfel de acțiuni.

Singapore, care s-a confruntat cu valuri de oameni ce cumpărau panicați tot felul de lucruri, a impus sancțiuni dure celor care încalcă măsurile de protecție sau răspândesc informații false, pe măsură ce se confruntă cu una dintre cele mai mari rate ale infecției COVID din Asia.

ADVERTISEMENT

„Lupta psihologică ce a înlătura frica și isteria este la fel de importantă ca și limitarea răspândirii infecției COVID-19”, a notat Deborah Lee, procurorul de caz, în pledoaria sa.

Bărbatul îndemna lumea să își facă provizii

Lai, taximetristul în cauză, s-a reprezentat singur la proces și a primit sentința de 4 luni de închisoare miercuri, potrivit unui reprezentant al Tribunalului din Singapore.

ADVERTISEMENT

Infracțiunea legată de transmiterea unui mesaj fals este pedepsită în Singapore cu o amendă de maximum 7.000 de dolari, sau închisoarea cu până la 3 ani, ori ambele.

Potrivit datelor de la dosar, poliția a arătat faptul că a primit o plângere pe 20 aprilie în legătură cu postarea taximetristului, în care acesta avertiza că guvernul va închide spațiile ce comercializează mâncare și cafenelele, în timp ce supermarketurile vor fi deschise doar două zile pe săptămână.

ADVERTISEMENT

„Mai bine să mergeți și să vă aprovizionați pentru următoarea lună”, scria bărbatul pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT