News

Un teribilist s-a filmat când a sărit cu parașuta în Catedrala Neamului. BOR a solicitat ajutorul polițiștilor. Video

Reprezentanții BOR au solicitat polițiștilor demararea unei anchete pentru identificarea teribilistului care a sărit cu parașuta chiar în Catedrala Neamului, de la 60 de metri.
27.05.2022 | 22:58
Un teribilist sa filmat cand a sarit cu parasuta in Catedrala Neamului BOR a solicitat ajutorul politistilor Video
Așa arăta Catedrala Neamului în ianuarie 2022. Parașutistul ar fi făcut saltul vara trecută. Foto: commons.wikimedia.org - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Imaginile incredibile au fost încărcate pe YouTube și conform informațiilor BOR, saltul cu parașuta ar fi fost făcut vara trecută. Până să se arunce în gol de la 60 de metri, dependentul de adrenalină și-a calculat foarte bine planul.

A sărit cu parașuta de la doar 60 de metri

Parașutistul a studiat programul de lucru al muncitorilor de la Catedrala Neamului și a acționat când aceștia și-au terminat tura. Ulterior, a ajuns în cel mai înalt punct al construcției, s-a poziționat și s-a aruncat în gol.

ADVERTISEMENT

Parașuta s-a deschis când el mai avea 20, 30 de metri până să atingă solul. Aterizarea a fost efectuată în pronaos, spațiul alocat credincioșilor care vor participa la slujbe.

Ulterior, autorul saltului extrem a spus că un ”prieten francez” i-a dat ideea și coordonatele. Analizând imaginile, se pare că individul ar fi practicant de base-jumping, un sport extrem care presupune saltul cu parașuta de la punct fix.

ADVERTISEMENT

Adepții unuia dintre cele mai periculoase sporturi extreme își aleg locuri neobișnuite şi sar fără a avea o paraşută de rezervă. Cei care sunt atrași de base-jumping își aleg clădiri înalte, antene de radio, turnuri tv,  poduri sau stânci. După o întârziere opțională de cădere liberă, ei își desfășoară parașuta pentru a-și încetini coborârea și aterizează.

BOR a cerut ajutorul oamenilor legii

Potrivit BOR, bărbatul „a pătruns acolo în mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic și administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluția șantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut în perioada verii.

Echipele coordonatoare ale șantierului Catedralei Naționale au sesizat serviciile de pază și supraveghere, care efectuează actualmente verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spațiul interior, cât și exterior al Catedralei.

ADVERTISEMENT

Menționăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv și fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest șantier.

Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Națională va solicita sprijinul autorităților competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, au mai precizat reprezentanții BOR.

 

ADVERTISEMENT