News

Un tribunal din Mexic a hotărât vaccinarea minorilor cu vârste între 12 şi 17 ani. Reacția Guvernului 

Un tribunal din Mexic consideră că minorii cu vârste între 12 și 17 ani ar trebui vaccinați anti-Covid. Drept urmare, a dat o hotărâre în acest sens.
13.10.2021 | 11:46
Un tribunal din Mexic a hotarat vaccinarea minorilor cu varste intre 12 si 17 ani Reactia Guvernului
ADVERTISEMENT

Tribunalul din Naucalpan a venit cu o astfel de hotărâre, pentru: ”dreptul la sănătate pentru colectivitate, în acest caz, pentru toţi adolescenţii între 12 şi 17 ani”, este precizat în decizia justiţiei.

Guvernul mexican a luat act de această decizie a tribunalului și nu ar fi obligat să implementeze o astfel de măsură.  Ministrul sănătății din Mexic a transmis, de asemenea, că dosarul deciziei va fi analizat cu atenție.

ADVERTISEMENT

”Vom analiza dosarul cu multă atenţie”, a spus Hugo Lopez Gatell, ministrul sănătății din Mexic, citat de Mexico News Daily.

Minorii cu boli grave, din Mexic, imunizați cu serul de la Pfizer

Dmersul Tribunalului din Naucalpan are loc după ce, la finalul lunii septembrie, Ministerul mexican al Sănătăţii a transmis că minorii care suferă de comorbidități vor fi imunizați cu vaccinul Pfizer-BioNTech.

ADVERTISEMENT

Totodată, în Mexic, mulți părinți au fost ei cei care au solicitat vaccinarea copiilor lor. Până în prezent, ar fi fost trimise autorităților locale, 23.000 de cereri de vaccinare împotriva SARS-COV2  a minorilor.

Mexicul este a patra ţară la nivel european cu record absolut de decese: 282.773 în total, iar dintre acestea 546 în ultimele 24 de ore. De altfelm 66,9 milioane de mexicani s-au imunizat cu o doză.

ADVERTISEMENT

În România, părinții încep să-și facă griji pentru sănătatea copiilor și vor revenirea la școala online

Între timp, în România, după ce numărul de bolnavi a început să explodeze, peste 16 mii în ultimele ore, mulți părinți și-ar dori ca școlile unde învață copiii lor să revină la online.

De exemplu, în Capitală, marți, peste 100 de unități de învățământ au trimis către ISMB cereri de suspendare a orelor cu prezență fizică.

ADVERTISEMENT

”Da, într-adevăr până acum ISMB a primit 100 de cereri de suspendare a activității. 91 au cerut direct aprobare de la Inspectorat, alte 9 care aveau motive epidemiologice au solicitat de la DSP acest lucru.

Mai ales în Capitală, în Cluj, spre exemplu au fost doar 4 solicitări, rata fiind peste 10 la mie. În Timișoara am avut doar 4 solicitări, rata fiind 12 la mie. Sunt județe fără solicitări de trecere în online.

Trebuie să fie aprobate aceste cereri, în caz contrar dacă părinții se tem încât nu și-ar mai trimite copiii la școală, n-are niciun sens să nu se aprobe. Un sfert din școlile din Capitală intră în sistem online.

Îndemn la respectarea tuturor regulilor, părinții să nu-și trimită copiii la școală dacă au cele mai mici simptome”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

ADVERTISEMENT