News

Medicul Adrian Marinescu vine cu vești bune pentru români: ”Cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”

În cea mai grea perioadă a pandemiei, cu recorduri de infectări și decese, medicul Adrian Marinescu face o previziune surpriză în ceea ce privește perioada sărbătorilor de iarnă.
13.10.2021 | 07:28
Medicul Adrian Marinescu vine cu vesti bune pentru romani Cred ca sarbatorile din aceasta iarna vor fi linistite
ADVERTISEMENT

Cum vor fi sărbătorile de iarnă din acest din punct de vedere al pandemiei? Iată o întrebare la care mulți români vor să afle răspunsul, într-o perioadă în care valul 4 pare unul fără sfârșit.

Din acest punct de vedere, medicul infecționist Adrian Marinescu vine cu vești neașteptat de bune pentru cetățeni.

ADVERTISEMENT

În ciuda tuturor previziunilor și a situației epidemiologice din prezent, cunoscutul cadru medical de la Institutul ”Matei Balș” crede că lucrurile se vor schimba radical.

Vești bune oferite românilor de medicul Adrian Marinescu: ”Cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniștite”

Prezent în această săptămână la o conferință pe teme medicale, dr. Adrian Marinescu a anunțat că se așteaptă că valul 4 al pandemiei să scadă în intensitate, iar de sărbători infecțiile noi de Covid-19 să scadă drastic.

ADVERTISEMENT

Medicul infecționist avertizează că această lună va fi cea mai grea din valul curent al pandemiei. Apoi, lucrurile vor începe să se amelioreze, atât din punct de vedere al spitalizărilor, cât și al cazurilor ATI.

”Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”, a declarat medicul, conform observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT

Adrian Marinescu: ”Persoanele nevaccinate, cele mai predispuse la forme grave și deces din cauza Covid-19”

Referindu-se la situația din prezent din spitalele din țară, medicul Marinescu admite că persoanele nevaccinate, într-o proporție covârșitoare, sunt cele mai lovite de valul 4.

Doctorul explică faptul că 94 – 95% dintre pacienții care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

ADVERTISEMENT

”Noi vedem în institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se văd în plan practic şi vă pot spune că în terapie intensivă – şi noi avem cea mai mare terapie intensivă de boli infecţioase din România – 94, 95% dintre cei care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

Dacă ne uităm la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din păcate, decedează, procentul este de peste 90%. În orice săptămână ne-am uita între 90 şi 95%.

Să ştiţi că şi vaccinarea în acest moment e importantă, chiar dacă înseamnă o singură doză, avem un grad de protecţie, nu trebuie să ne gândim că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu”, mai spune dr. Marinescu.

ADVERTISEMENT
Tags: