News

Undă verde de la Giurgiu, pentru un aeroport în sudul Capitalei. Consiliul Judeţean a aprobat asocierea cu Sectorul 4, pentru construcţie

Un nou aeroport va fi construit în sudul Capitalei. Consilierii județeni din Giurgiu au aprobat asocierea cu Sectorul 4 din București.
26.09.2023 | 16:53
Unda verde de la Giurgiu pentru un aeroport in sudul Capitalei Consiliul Judetean a aprobat asocierea cu Sectorul 4 pentru constructie
Undă verde de la Giurgiu, pentru un aeroport în sudul Capitalei. Foto (descriptiv): Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Undă verde de la Giurgiu, pentru un aeroport în sudul Capitalei. Vestea bună a fost dată, marți, după ce consilierii județeni giurgiuveni au aprobat asocierea cu Sectorul 4 privind proiectul pentru construirea unui nou aeroport.

Undă verde de la Giurgiu, pentru un aeroport în sudul Capitalei

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că acest obiectiv este realmente necesar. El a amintit că încă din anii ’70 s-a vorbit despre posibilitatea construirii unui astfel de aeroport.

ADVERTISEMENT

„Supunem aprobării un proiect de hotărâre privind aprobarea asocierii între Sectorul 4 al municipiului Bucureşti şi judeţul Giurgiu, prin CJ Giurgiu. În vederea realizării şi finanţării în comun a proiectului de utilitate publică ce vizează edificarea şi operaţionalizarea unui aeroport internaţional în judeţul Giurgiu.

Cred că din anii ’70 se vorbeşte despre necesitatea construirii unui aeroport în sudul Bucureştiului. (…) Otopeni a devenit un aeroport sufocat. Nu mai corespunde nici standardelor actualizate de la an la an”, a transmis Dumitru Beianu, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

De altfel, apariția unui nou aeroport s-a aflat, de-a lungul timpului, pe agenda mai multor politicieni, dar și a unor afaceriști. Președintele Consiliului Județean susține că proiectul poate fi început mai ușor prin administrația publică locală.

„S-a vorbit despre un asemenea aeroport de multe ori după Revoluţie. A  fost pe agenda de priorităţi a doi prim-miniştri, Tăriceanu şi Dăncilă. A fost în agenda de lucru a multor oameni de afaceri.

ADVERTISEMENT

Eu sunt absolut convins că un asemenea proiect care reprezintă, evident, un obiectiv de utilitate publică poate fi demarat mult mai uşor prin intermediul administraţiei publice locale”, a adăugat președintele CJ Giurgiu.

Un nou aeroport a fost inaugurat la Brașov, în luna iunie

Toți cei 31 de consilieri județeni din Giurgiu au aprobat proiectul. Dumitru Beianu mai spune că de realizarea studiului de fezabilitate se va ocupa Primăria Sectorului 4 din Capitală. Ulterior, vor fi furnizate informații cu privire la dimensiunea aeroportului și alte date specifice.

ADVERTISEMENT

La jumătatea lunii iunie, a fost inaugurat primul aeroport din istoria Brașovului și primul din România, din ultimii 50 de ani. Acesta are o tehnologie de securitate avansată de ultimă generație.

Însă, în ultima perioadă au apărut nemulțumiri din cauza programului redus, de doar 12 ore, la Aeroportul din Brașov. Inclusiv operatorul aerian Dan Air a solicitat extinderea programului, susținând că are pierderi de 2,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT