News

Unde a fost timp de peste o lună jumătate ieșeanul care a apărut acasă după propria înmormântare

22.12.2020 | 22:06
Unde a fost timp de peste o luna jumatate ieseanul care a aparut acasa dupa propria inmormantare
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, care a revenit acasă la o săptămână după ce familia a crezut că l-a înmormântat, fusese plecat la muncă într-o altă localitate.

Gabriel Luca, lucra în gospodăria tatălui fostului șef al Poliției Locale Iași, acesta din urmă fiind cel care l-a îndemnat să meargă acasă.

ADVERTISEMENT

Acum bărbatul trebuie să meargă pe la autorități pentru a dovedi că trăiește, iar autoritățile, la rândul lor, trebuie să descopere identitatea cadavrului îngropat de familia lui Gabriel Luca.

Semăna la față, dar nu la haine

Gabriel Luca a plecat de acasă fără să anunțe. La patru zile de la plecarea bărbatului în vârstă de 51 de ani, mama sa a mers la Poliție pentru a-i raporta dispariția.

ADVERTISEMENT

A trecut o lună de la declararea dispariţiei, iar Poliţia a descoperit un cadavru în râul Jijia. Familia lui Gabriel Luca a fost chemată pentru a fi întrebată dacă recunosc corpul neînsuflețit.

„Le-am spus că după faţă este fiul meu, dar nu şi după straie. Era îmbrăcat în culori ţigăneşti. Apoi am luat mortul acasă. L-am înmormântat, i-am purtat slujbele”, spune mama bărbatului, citată de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Trupul găsit în râu a fost înmormântat pe 10 decembrie. Până pe 18 decembrie membrii familiei lui Gabriel Luca au trăit cu gândul că acesta este mort și îngropat. În acea zi Gabriel Luca a apărut viu şi nevătămat la poarta familiei sale.

Potrivit presei locale, bărbatul a lucrat în tot acest timp în gospodăria tatălui fostului şef al Poliţiei Locale Iaşi, Alexandru Hordilă, care a precizat: „În urmă cu vreo trei luni, Gabriel a mers la Tansa, unde locuieşte tatăl meu, şi i-a spus că vrea să muncească. L-a ajutat pe tatăl meu la treburile zilnice. La un moment dat, m-am întâlnit cu o cunoştinţă comună, care mi-a spus că Gabriel a murit înecat şi apoi a fost înmormântat. Eu i-am spus că nu are cum, că lucrează la tatăl meu. I-am spus fiului meu să îl ia şi să îl ducă acasă“.

ADVERTISEMENT

Gabriel Luca trebuie acum să demonstreze că este în viață

Pentru Gabriel Luca, „mortul viu“, urmează o perioadă în care va trebui să meargă la autorităţi pentru a demonstra că trăieşte şi pentru a cere anularea certificatului de deces emis pe numele său.

„Procedura este de du­rată. Cel înmormântat va fi deshumat şi se va lucra la identificarea cadavrului. De asemenea, trebuie anulat certificatul constatator al morţii bărbatului care este în viaţă“, au declarat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Anchetatorii fac cercetări suplimentare pentru a descoperi identitatea bărbatului înecat în râul Jijia.

ADVERTISEMENT
Tags: