News

Unde lucra și ce salariu avea Rudel Obreja. Fostul șef al boxului a trăit modest în ultimii ani de viață

Condamnat în dosarul Gala Bute, Rudel Obreja și-a trăit ultimii ani dintr-un salariu modest și câteva afaceri de familie.
13.03.2023 | 15:27
Unde lucra si ce salariu avea Rudel Obreja Fostul sef al boxului a trait modest in ultimii ani de viata
Rudel Obreja, în biroul lui de acasă / Sursă foto: Rudel Obreja Facebook
ADVERTISEMENT

Rudel Obreja s-a stins din viață duminică, 12 martie, la opt luni după ce a descoperit că suferă de cancer pancreatic. Fostul președinte al Federației Române de Box fusese eliberat din închisoare, după ce judecătorii au decis să-i amâne pedeapsa cu un an, pentru a se putea trata.

Rudel Obreja s-a îmbolnăvit în timpul procesului din dosarul ”Gala Bute”

Obreja a aflat că suferă de cancer într-un moment în care boala avansase foarte mult și ajunsese la metastaze de gradul IV.

ADVERTISEMENT

”Fără îndoială că boala lui s-a declanșat din cauza hărțuirii, timp de 8 ani, în dosarul “Gala Bute”.

A fost arestat de trei ori în acest timp, ca și mine, ultima data pe 7 aprilie anul trecut. Reîncarcerarea a fost un șoc pentru el”, a scris Elena Udrea pe contul ei de Facebook, la câteva ore după moartea lui Obreja.

ADVERTISEMENT

În afară de pedeapsa propriu-zisă, Rudel Obreja avea de plătit și despăgubiri importante. Potrivit sentinței din 2017, rămasă definitivă în 2022, el trebuia să achite despăgubiri civile în valoare de 737.507 lei, în solidar cu firma sa, SC Euro Box Promotion SRL, către Ministerul Finanțelor, prin ANAF. În plus, instanța a decis să-i confiște 3 milioane de lei.

Rudel Obreja dăduse în judecată un fost pugilist

În noiembrie 2021, înainte să intre în închisoare, Rudel Obreja a avut o dispută cu un fost pugilist, pe nume Nicolae Drăgună. Scandalul s-a mutat la Tribunalul București, acolo unde fostul șef al FRB i-a deschis acestuia o acțiune în răspundere delictuală, care nu s-a finalizat nici până astăzi.

ADVERTISEMENT

Înainte de începerea propriu-zisă a procesului, Obreja a solicitat ajutor public judiciar, pentru că nu-și putea permite plata taxei de timbru, în valoare de 8.556,29 lei. Pentru a demonstra acest lucru, Obreja a depus în instanță acte doveditoare, legate de veniturile sale, care nu au depășeau 1.300 de lei pe lună.

Ce venituri declarase Obreja la tribunal

”În motivare, petentul a arătat că are o situaţie financiară precară, obţine venituri brute în cuantum de aproximativ 1.200-1.300 lei pe lună, iar astfel cum rezultă din Adeverinţa de venit pe anul 2021, emisă de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Sector 2, a realizat pe anul 2021 un venit brut de 1 2.514 lei.

ADVERTISEMENT

Se susţine că obligarea la plata taxei judiciare de timbru în cuantum de 8.556.29 lei este de natură de a afecta în mod semnificativ si iremediabil patrimoniul petentului, îngrădind chiar accesul liber la justiţie, întrucât taxa astfel stabilită este o sumă exorbitantantă în raport cu veniturile dobândite de subsemnatul.

În dovedire, au fost ataşate: declaraţie pe propria răspundere, adeverinţă de venit, adeverinţă emisa de ANAF pentru anul 2021 şi pe anul 2022, certificate de naștere, facturi utilităţi”, se arată în cererea depusă de Obreja la Triunalul București.

Ce avere avea Rudel Obreja

Instanța nu i-a admis solicitarea, motivând că ”nu a depus dovezi integrale privind situația bunurilor pe care le deține, încercând să se folosească de adeverințe de venit emise exclusiv pe baza propriilor declarații”.

Judecătorii spuneau că Obreja deține un apartament în București, mai multe terenuri și are două conturi bancare.

Firmele lui Rudel Obreja

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK, Rudel Obreja apare ca asociat în cinci societăți comerciale active, însă patru dintre ele nu au mai avut activitate de ani buni.

Singura firmă care încă mai produce ceva se numește Euro Plus International SRL, în care Obreja apărea asociat cu soția lui, Antonia. Societatea are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului, iar în 2021, la ultimul bilanț, a avut un profit net anual de 64.074 lei, la o cifră de afaceri de 369.908 lei. De asemenea, Obreja aparea și ca angajat la această societate.

Rudel Obreja s-a născut la data de 6 august 1965, la Galați și a fost unul dintre cei mai talentați pugiliști din generația sa. În 1984, el a reprezentat România la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, de unde s-a întors cu un loc 9. A fost căsătorit de două ori și a avut trei copii: doi băieți și o fată.

ADVERTISEMENT
Tags: