Unde poți să vezi „Piramidele din România”. Ce mistere sunt legate de această atracție turistică despre care puține persoane știu.
„Piramidele din România” sunt numite, de fapt, Movilele de la Șona, din județul Brașov. Construcțiile seamănă cu niște piramide și au niște legende care circulă în legătură cu ele.
Acestea se află la cinci kilometri de Făgăraș și sunt pe malul Oltului. Sunt opt „piramide” în total care atrag turiștii an de an.
Movilele s-au format în urmă cu 12.000 de ani în urmă și atrag și acum oamenii. Acestea s-au format prin alunecarea în trepte a unui versant. Desigur că în tot acest timp au avut timp să se formeze și tot felul de legende despre ele.
Se spune că au existat niște uriași acum mult timp care s-au descălțat și așa s-au format movilele de pământ. Se mai spune și că movilele sunt, de fapt, mormintele unor daci. Circulă și informația că ele ascund diverse comori.
„De la povestea asta și de la legendele care au circulat, cu uriașii care și-au descălțat picioarele, de s-au nămolit și acolo și le-au scuturat și au apărut movilele, până la faimoasele morminte ale dacilor, în care au fost ascunse nu știu ce comori. A rămas o zonă pe care lumea o iubește”, a spus Mariana Stoica, membru Asociația “Șona Noastră”.
Peisajul de la Șona este și el unul frumos. Satul care face parte din comuna Mândra este mereu vizitat de turiștii curioși să vadă Piramidele din România.
Lunar, aici vin 200-300 de oameni, conform autorităților locale mândre de obiectivul turistic pe care îl au în patrimoniu.
„Mai ales în timpul verii, cred că vreo două, trei sute de turiști vin lunar, să le viziteze. Cert e că, cel puțin săptămânal, câte un autocar cu turiști vin și merg să le viziteze”, a spus Emil Morar, viceprimar Mândra, scrie Observator.