News

Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus în România. Județul în care COVID-19 face prăpăd

04.08.2020 | 16:04
Unde sau inregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus in Romania Judetul in care COVID19 face prapad
ADVERTISEMENT

România a revenit, marți, la numărul zilnic de peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus raportate pentru ultimele 24 de ore.

Din informațiile furnizate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) rezultă faptul că avem o nouă zi în care toate județele și Capitala au raportat infectări.

ADVERTISEMENT

Cele 1.232 de cazuri noi s-au concentrat pe o serie de județe în care pandemia este extrem de intensă și, conform autorităților, tot acolo asistăm la o transmitere accentuată a infecției.

Zonele cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus în România

Epidemia de Covid-19 din România a intrat într-o fază în care, zilnic, avem frecvent peste 1.000-1.200 de cazuri noi de infectări. Dacă Suceava era apogeul îmbolnăvirilor în martie și aprilie, acum centrul de intensitate s-a mutat pe sudul țării.

ADVERTISEMENT

Marți, 4 august, GCS a anunțat că toate județele din țară au cazuri noi în ultimele 24 de ore. Capitala, cu 158 de cazuri noi, judeţul Argeş (95) şi judeţul Braşov (95) sunt zonele cu cele mai multe infectări noi confirmate, potrivit bilanțului.

Peste 50 de infecții au mai fost raportate de Bacău (63 cazuri), Dâmbovița (51 de cazuri) și Prahova (61 de cazuri).

ADVERTISEMENT

La polul opus, județele în care epidemia nu s-a manifestat atât de intens în ultima zi sunt Tulcea (un caz), Satu-Mare (2 cazuri), Botoșani (5 cazuri), Sălaj (6 cazuri), Alba (8 cazuri), Giurgiu și Călărași (fiecare câte 9 cazuri).

Bucureștiul, cele mai multe cazuri. Argeș, un alt județ foarte afectat

În acest moment, cu 6.366, Bucureștiul este lider detașat la capitolul infectări cu coronavirus. Suceava, în pierdere de teren, este pe locul secund, cu 4.599. Urmează Argeș, un județ în care epidemia face ravagii, cu 3.607 cazuri. Într-o situație aproape similară, cu 3.322 de infectări este și Brașovul.

ADVERTISEMENT

Până pe 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și s-au înregistrat 2480 de decese.

Bilanțului de marți al Grupului de Comunicare Strategică 4 a venit cu două recorduri: un record al numărului de decese în România, de la debutul pandemiei, 48, și un record al pacienților internați la anestezie și terapie intensivă (ATI), 436.

Pe teritoriul României, 5.322 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.863 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 177 de persoane.

ADVERTISEMENT