Life

Unde să nu pui niciodată mașina de spălat rufe. Se strică mai repede și poate deveni un pericol

Locul în care nu trebuie să stea mașina de spălat rufe. Durata sa de viață scade și poate fi o mare primejdie pentru oameni.
23.10.2023 | 10:00
Unde sa nu pui niciodata masina de spalat rufe Se strica mai repede si poate deveni un pericol
Locul în care nu trebuie să stea mașina de spălat rufe. Durata sa de viață scade și poate fi o mare primejdie pentru oameni. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Unde să nu pui niciodată mașina de spălat rufe. Se strică mai repede și poate deveni un pericol. Electricienii au dezvăluit care sunt motivele pentru care electrocasnicele nu trebuie să fie poziționate oriunde ne dorim noi.

Locul în care nu trebuie să stea mașina de spălat rufe. Durata sa de viață scade și poate fi o mare primejdie pentru oameni

Locul în care nu trebuie să stea mașina de spălat rufe. Durata sa de viață scade și poate fi o mare primejdie pentru oameni. Specialiștii mai susțin că ruginește mai repede și afișajul electronic se strică de la umezeală.

ADVERTISEMENT

Potrivit casadex.ro, acest electrocasnic folosit de foarte multe femei din România nu se instalează niciodată în baie, unde aburii îl pot afecta. În plus, sunt șanse mari ca în această încăpere din casă să nu existe priză.

Oamenii trebuie să tragă o priză în baie pentru a putea instala aparatul, doar că electricienii spun că nu este tocmai o metodă foarte sigură. Totodată, nu este indicat să fie lăsată în baie pentru că temperatura este mai scăzută decât în restul casei.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, experții spun că nivelul de umiditate din baie este mai ridicat decât în alte încăperi. Se recomandă ca mașina de spălat rufe să fie poziționată în bucătărie, mai ales că se integrează perfect în mobiler.

Un alt motiv pentru care aparatul ar fi bine să stea în bucătărie este și spațiul mai mare. Gospodinele pot sorta rufele mult mai ușor, fără să se lovească de anumite obiecte. De asemenea, spațiul este ventilat datorită ferestrei care există în cameră. La baie nu prea există ventilație.

ADVERTISEMENT

Electricianul, o profesie tot mai puțin căutată

Electricenii sunt tot mai puțini și se formează și mai puțini în ultimii ani, în ciuda faptului că este o profesie care nu poate dispărea definitiv. Mai mult, chiar există o competiție care îi premiază pe cei mai buni din țară.

Anul acesta au participant la eveniment aproximativ 200 de bărbați și elevi din 4 județe care urmează forme de învățământ dual. Acesta a avut loc în perioada 7 – 8 iunie, când s-a desfășurat cea de-a 41-a ediție a competiției Trofeul Electricianului.

ADVERTISEMENT

„Și pot să zic că sunt un electrician care a trecut prin toate furcile caudine ale electricității – m-am ocupat de linii electrice subterane, apoi de posturi și puncte de alimentare, după aceea am trecut la serviciul de intervenții rapide.

La fiecare am lucrat câte 10 ani. Lucrez în sistem de electrician operativ, dar am învățat cam tot ce se putea pe partea de MT, JT, exploatare, rețele electrice”, a spus un electrician care a participat la concurs pentru e-distributie.com.

ADVERTISEMENT