Life

Unde se află, de fapt, moaștele Sfântului Andrei. De ce este considerat ocrotitorul României

Unde se pot ruga creștinii la Ocrotitorul României. Lista completă a locațiilor din întreaga lume unde se află moaștele Sfântului Andrei
30.11.2023 | 18:40
Unde se afla de fapt moastele Sfantului Andrei De ce este considerat ocrotitorul Romaniei
Bisericile din întreaga lume care găzduiesc moaștele Sfântului Andrei Sursa foto: Hepta, Inquam Photos/ Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Azi, creștenii sărbătoresc pe unul dintre cei mai importanți sfinți. Sfântul Andrei, Ocrotitorul României are grijă de milioane de creștini care se roagă, în fiecare zi, pentru sănătate. Însă, nu mulți știu unde se află, de fapt, moaștele lui.

Moaștele Sfântului Andrei, adevărate făcătoare de minuni

Sfântul Andrei este unul dintre cei mai mari sfinți prăznuiți de Biserica Română. Acesta este cunoscut ca fiind Ocrotitorul României și nu este de mirare că românii se roagă mereu la el pentru îndeplinirea dorințelor și pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

În Biblie, Sfântul Andrei este numit ”Cel dintâi chemat”, adică primul sfânt care i-a recomandat lui Ioan Botezătorul să îl urmeze pe Iisus Hristos.

La noi în țară, moaștele sființilor sunt considerate adevărate făcătoare de minuni. Tocmai de aceea, nu este de mirare că mii de credincioși merg în pelerinaj în fiecare an pentru a se ruga.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește moaștele Sfântului Andrei, acestea se află în mai multe locuri de la noi din țară. Una dintre cele mai importante locații care gâzduiește moaștele făcătoare de minuni este Peștera Sfântului Andrei, situată în apropiere de localitatea Ion Corvin.

Aceasta nu este singura locație de la noi din țară. Moaștele Sfântului Andrei se mai pot găsi și la diverse biserici și catredrale din țară. Și anume, la catedrala episcopala din Giurgiu si la Paraclisul cu hramurile “Invierea Domnului” sau la catedrala arhiepiscopala din Galati.

ADVERTISEMENT

Biserici precum “Sfântul Apostol Andrei” din Oradea, mănăstirile Neamț, Secu, Hurezi, dar și biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Târgul Neamț găzduiesc și ele mici părți din moaștele Sfântului Andrei.

Unde se pot ruga creștinii de peste hotare

Moaștele Ocrotitorului României nu se află doar pe teritoriului României. Mici părți din ele au fost descoperite și se află în locații cunoscute de peste hotare. Enumerăm aici Scoția, Hong Kong, Roma, Franța sau Cracovia.

ADVERTISEMENT

Creștinii care vor să se roage peste hotare la moaștele Sfântului Andrei trebuie să ajungă la biserica din Saint Lupicin. Nu trebuie ratate nici Mănastirea Santa Chiara din Napoli sau catedrala ortodoxă din Astana.

Alte locații din afara României unde se află astfel de moaște mai sunt biserica “Sfântul Andrei” din Varșovia și cea din Szaflary. Lor li se adaugă și biserica din Casino di Cicco Sant’Apollinare și biserica San Pedro de la Rua.

ADVERTISEMENT