Fotbal international

Unde se transferă Leo Messi după plecarea de la Barcelona? Acord cu şeicii de la Manchester City pentru un salariu de 700.000.000 de euro

01.09.2020 | 21:49
Unde se transfera Leo Messi dupa plecarea de la Barcelona Acord cu seicii de la Manchester City pentru un salariu de 700000000 de euro
Unde se transferă Leo Messi după plecarea de la Barcelona? Manchester City, în pole position pentru mutare
ADVERTISEMENT

Leo Messi a produs un adevărat cutremur planetar în momentul în care i-a anunțat pe șefii Barcelonei că vrea să plece gratis din această vară. Starul mai are un an de contract, dar ar avea o clauză conform căreia poate pleca gratis la finalul sezonului dacă dorește.

UPDATE, 1 septembrie, ora 21:52 / Transferul lui Lionel Messi la Manchester City pare din ce în ce mai aproape. Presa din Anglia a anunţat că argentinianul ar fi ajuns la un acord cu oficialii City Football Group, consorţiu care deţine clubul Manchester City.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar urma să primească un salariu de peste 700.000.000 de euro în următorii cinci ani. Argentinianul ar urma să joace trei sezoane la Manchester City, în timp ce restul contractului l-ar duce la bun sfârşit în tricoul lui New York City FC. În plus, fotbalistul ar urma să primească acţiuni la City Football Group.


UPDATE, ora 15:58. Presa din Anglia scrie că Pep Guardiola este gata să le dea catalanilor 225 de milioane de euro în schimbul lui Leo Messi, chiar dacă argentinianul are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Însă, “afacerea” Messi i-ar costa pe cei de la Manchester City nu mai puțin de 560 de milioane de euro. Pe lângă suma de transfer de 225 de milioane de euro, Messi ar urma să primească salarii de 335 de milioane de euro, în cel puțin trei sau patru ani de contract.


Superstarul argentinian vrea să își activeze acea clauză, fiind dezamăgit de modul în care se petrec lucrurile la club. După umilința, scor 2-8 cu Bayern, Messi a avut o întâlnire cu noul antrenor, Ronald Koeman, la finalul căreia a decis să plece.

ADVERTISEMENT

Koeman i-ar fi transmis căpitanului că s-au încheiat privilegiile la echipă și că de acum trebuie să se pună mai mult în slujba clubului:

Unde se transferă Leo Messi după plecarea de la Barcelona? Manchester City, în pole position pentru mutare

“S-a terminat cu privilegiile la acest club, acum toți se pun în slujba echipei, totul trebuie făcut doar pentru echipă. Nu glumesc, sunt de nezdruncinat, acum trebuie să te gândești în primul rând la echipă”, a transmis Koemann.

ADVERTISEMENT

Presa internațională scrie că Manchester City este în pole position pentru transferul lui Leo Messi. Argentinianul vrea să lucreze iar alături de Pep Guardiola, sub bagheta antrenorului catalan Messi având cea mai bună perioadă din carieră.

Messi l-ar fi contactat deja pe Guardiola

Pep Guardiola a declarat în nenumărate rânduri că Messi este extraordinar și ar face totul dacă ar fi posibil să îl transfere. Presa catalană scrie că Leo Messi l-ar fi contactat deja pe Guardiola referitor la un transfer la Manchester City.

Leo Messi are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro la Barcelona, o sumă pe care este greu de crezut că o poate plăti cineva. Însă, fotbalistul vrea să plece din postura de jucător liber de contract, înțelegerea fiind valabilă încă un an.

Manchester United și Inter intră și ele în cursa pentru starul Barcelonei

Însă, Manchester City are concurență. Manchester United ar fi contactat deja agentul jucătorului pentru a discuta o eventuală mutare, iar în cursa pentru semnătura lui au intrat și echipele din Italia.

Inter este una dintre destinațiile plauzibile ale lui Messi, mai ales că, din informațiile jurnaliștilor italieni, starul argentinian și-a cumpărat o casă în Milano. Mai mult, nerazzurri au promovat meciul cu Napoli din campionat, disputat în iulie, cu afișul lui Messi proiectat pe celebrul Dom din Milano.

ADVERTISEMENT