News

Unde sunt cei mai ieftini carburanți. Țările din Europa cu cele mai reduse prețuri

Șoferii români se pot bucura de prețuri mai mici la benzină și motorină în comparație cu alte state din Uniunea Europeană.
03.08.2023 | 10:45
Unde sunt cei mai ieftini carburanti Tarile din Europa cu cele mai reduse preturi
Unde sunt cei mai ieftini carburanți. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Unde sunt cei mai ieftini carburanți. Șoferii români se pot bucura de prețuri mai mici la benzină și motorină, față de media la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene, conform unui raport publicat de Comisia Europeană.

Unde sunt cei mai ieftini carburanți

Astfel, la benzină vorbim de un preț cu circa 22 la sută mai ietfin în țara noastră. De asemenea, prețul motorinei este cu 15 la sută mai mic în comparație cu media din UE, așa cum arată datele CE.

ADVERTISEMENT

România se află în topul țărilor cu cel mai ieftin carburant, clasându-se pe locul al treilea. Potrivit informațiilor centralizate la nivelul UE, la 24 iulie, în țara noastră se plătește 1.358 euro pe litrul de benzină.

Media în Uniunea Europeană este de 1,749 euro. Înaintea țării noastre se află Bulgaria cu 1,306 euro pe litru și Malta cu prețul de 1,340 euro. La polul opus se află Danemarca, acolo unde benzina a ajuns la prețul de 1,980 euro/litru.

ADVERTISEMENT

Cât costă benzina în una din destinațiile preferate ale românilor

Și în una dintre destinațiile preferate ale românilor benzina este scumpă. Vorbim de Grecia, aici unde prețul unui litru a ajuns la 1,901 euro, conform raportului publicat de Comisia Europeană.

Benzina este scumpă și în Germania, acolo unde prețul este de 1,875 euro pe litru. Italienii plătesc și ei destul de mult pentru acest carburant, și anume 1,864 euro pe litru, potrivit datelor.

ADVERTISEMENT

Un preț apropiat de cel din Italia se găsește și în Franța. Aici, litrul de benzină a ajuns să coste 1,846 euro/. Un preț mai redus găsim în Spania, unde litrul de benzină costă 1,615 euro.

România plătește mai puțin față de alte state și pentru motorină. Un litru costă 1,355 de euro, în timp ce media la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene este de 1,598 euro.

ADVERTISEMENT

Mai puțin plătesc cetățenii din Malta care dau 1,210 euro pe litrul de motorină. În schimb, în Suedia este cea mai scumpă motorină, 1,937 euro pe litru. Amintim că în iulie 2022, prețurile la carburanți au explodat și în România din cauza crizelor din energie.

ADVERTISEMENT