News

Ungaria ia măsuri pentru a combate inflația și scade prețurile la anumite alimente. Viktor Orban: „Am decis să intervenim”

Măsuri ale Ungariei pentru a combate inflația. Viktor Orban anunță ieftinirea mai multor produse alimentare la prețul pe care îl aveau în toamna anului trecut.
13.01.2022 | 09:57
Ungaria ia masuri pentru a combate inflatia si scade preturile la anumite alimente Viktor Orban Am decis sa intervenim
Ungaria ia măsuri pentru a combate inflația și scade prețurile la anumite alimente. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Inflația din Ungaria a atins cote „galopante”, după cum precizează chiar autoritățile din această țară, astfel că s-a decis ca ele să intervină.

Ungaria ia măsuri pentru a limita inflația și scade prețul alimentelor de bază

Măsura care a fost decisă de autorități a fost cea de limitare a prețurilor pentru anumite alimente, fiind vorba, mai precis, de alimentele de bază.

ADVERTISEMENT

Premierul Viktor Orban a fost cel care a anunțat această măsură, moment în care a și specificat care sunt alimentele pentru care se va ieftini prețul.

Este vorba despre alimentele de bază, adică făină, zahăr, carne, ulei, lapte. Toate acestea vor fi ieftinite și menținute la un nivel mai mic, pentru a combate inflația, a mai anunțat acesta.

ADVERTISEMENT

„Am decis să intervenim pentru a limita prețurile zahărului alb, făinii de grâu, uleiului de floarea soarelui, cărnii de porc, fileurilor de pui și laptelui semi-degresat”, a declarat premierul Viktor Orban, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Astfel, prețurile din magazine vor fi la nivelul celor din toamna anului trecut, mai precis din octombrie 2021, a mai spus tot premierul Ungariei.

ADVERTISEMENT

„Asta înseamnă că prețurile în fiecare magazin, vor trebui să revină la nivelul lor din 15 octombrie 2021”, a mai spus el, după ședința de guvern.

De asemenea, el a mai specificat că dorește să protejeze familiile prin aceste măsuri.

Măsura, criticată de unii politicieni

Chiar dacă măsura este una populară, care ar încânta oamenii, având în vedere că ei vor plăti mai puțin pentru alimente datorită acestei decizii, unii politicieni nu o susțin.

ADVERTISEMENT

Astfel, chiar contracandidatul său la parlamentare, Peter Marki-Zay, a spus că ar trebui dusă o politică economică responsabilă, și nu o schimbare a unor prețuri.

Acesta a făcut referire la faptul că o asemenea măsură nu ar avea un impact prea mare.

„În loc să ducă o politică economică responsabilă, statul stabilește prețuri pentru a combate inflația galopantă”, a scris el pe Facebook, după ce Viktor Orban a anunțat măsura.

De asemenea, Peter Marki-Zay a mai spus și că măsura lui Viktor Orban pentru a reduce inflația este nu numai „o recunoaștere a eșecului”, dar și „observația că economia maghiară este într-o stare tragică”.

ADVERTISEMENT
Tags: