News

Ungaria își menține poziția. Ministrul maghiar de externe: “Nu vom trimite arme Ucrainei”

Într-o conferință comună cu omologul său din Turcia, ministrul de externe al Ungariei a explicat de ce țara sa nu oferă arme și nici nu permite tranzitul acestora pe teritoriul său către Ucraina.
19.04.2022 | 18:58
Ungaria isi mentine pozitia Ministrul maghiar de externe Nu vom trimite arme Ucrainei
Ministrul de externe al Ungariei a anunțat că țara sa își menține decizia de a nu oferi arme Ucrainei. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Într-o conferință comună cu omologul său din Turcia, ministrul de externe al Ungariei a explicat de ce țara sa nu oferă arme și nici nu permite tranzitul acestora pe teritoriul său către Ucraina, notează Hirado.hu.

Ungaria își menține poziția în războiul din Ucraina

De la începutul războiului început de Federația Rusă, Ungaria a acceptat să trimită ajutoare umanitare și să primească refugiații ucraineni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, regimul condus de Viktor Orban a refuzat, în mai multe rânduri și chiar a adoptat o lege prin care, stabilește că Ungaria nu va trimite ajutoare militare Ucrainei și nici nu va permite statelor din NATO să transporte armament pentru forțele ucrainene pe teritoriul său.

În timpul conferinței de presă pe care ministrul maghiar de externe a ținut-o la Ankara, acesta a subliniat, așa cum a mai făcut în mai multe rânduri de la începerea războiului că țara sa nu va trimite arme Ucrainei.

ADVERTISEMENT

“Cel mai important aspect pentru noi este securitatea Ungariei, vom face tot ce putem pentru a împiedica Ungaria să intre în război (.) Prin urmare, nu vom trimite arme Ucrainei și nu permitem transporturi de arme direct în Ucraina prin țara noastră”, a declarat Péter Szijjártó.

Ministrul de externe al Ungariei a mai explicat că este de părere că decizia guvernului pe care îl reprezintă este una corectă și a făcut trimitere la atacurile din apropierea Liovului care vizau transporturile de arme.

ADVERTISEMENT

“Nu vrem ca scene similare să aibă loc în zonele locuite de maghiari, în apropierea graniței dintre Ungaria și Ucraina”, a adăugat ministrul.

Péter Szijjártó a mai adăugat că Ungaria sprijină integritatea și suveranitatea statului vecin. În plus, el a mai subliniat că guvernul Orban desfășoară cea mai mare campanie umanitară din istoria țării sale.

ADVERTISEMENT

“În același timp, desigur, susținem integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei și vom continua cea mai mare operațiune umanitară din istoria Ungariei, precum și primirea refugiaților din Ucraina”, a concluzionat Péter Szijjártó.

ADVERTISEMENT