News

Unii români vor primi facturi pe cinci luni la energie electrică. Anunțul vicepreședintelui ANRE, Zoltan Nagy

O parte din români vor primi facturi pe cinci luni la energie electrică, în special cei care au avut un consum mare, potrivit ANRE.
29.09.2022 | 11:19
Unii romani vor primi facturi pe cinci luni la energie electrica Anuntul vicepresedintelui ANRE Zoltan Nagy
Factură la curent mărită pentru unii români.
ADVERTISEMENT

Vicrepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a oferit o serie de sfaturi acelor consumatori care nu au bani să plătească aceste facturi.

Facturi pe cinci luni pentru unii români

Declarațiile au fost făcute la conferința Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică, organizată de România Inteligentă.

ADVERTISEMENT

Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh.

Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a subliniat vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

O soluție pentru cei care nu vor putea plăti facturile ar fi eșalonarea plăților, care se poate face cu acceptul furnizorului.

”Sfatul nostru este ca cei care vor avea probleme financiare din acest punct de vedere să se adreseze furnizorului şi să ceară o eşalonare. În plus, fiecare client are un cont şi poate face acolo o plată în avans”, a transmis Zoltan Nagy.

ADVERTISEMENT

Mai mult, vicele ANRE a mărturisit că există ”șanse zero ca cineva să înțeleagă despre ce e vorba” în Ordonanța pe energie. Nagy e nemulțumit că în ultimele 11 luni au fost 10 ordonanțe și modificări pe energie care îngreunează munca furnizorilor din domeniu.

“Avem un val de petiţii la ANRE“, a mai anunţat Zoltan Nagy-Bege, în cadrul conferinţei Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică.

ADVERTISEMENT

Ministrul energiei Virgil Popescu dădea asigurări că facturile din această iarnă nu vor fi mai mari:

”Este destul de greu să emiți facturi personalizate pentru toată populația României. Scopul este de a livra facturile la timp. (…) Dacă am fi avut o digitalizare a contoarelor, ar fi fost mai ușor și nu ar mai fi trebuit să ne punem problema cum citim contorul . Prima variantă a OUG 118 lua în calcul consumul lunar din cursul lunii. Nu vorbea despre niciun istoric. Iarna trecută au fost probleme cu facturile, din cauza softului.

Acum oamenii nu vor plăti mai mult, pentru că regularizarea se va face. E imposibil de citit 8 milioane de contoare lunar”.

ADVERTISEMENT