Fotbal intern

Universitatea Craiova, avantaj în fața lui CFR Cluj în lupta la titlu! Cum arată programul celor două pentru finalul sezonului

29.06.2020 | 00:15
Universitatea Craiova avantaj in fata lui CFR Cluj in lupta la titlu Cum arata programul celor doua pentru finalul sezonului
Universitatea Craiova, avantaj mare în fața CFR-ului! De ce e obligatoriu să scoată un rezultat bun în Gruia. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

UPDATE, 28 iunie, ora 23:57 / Universitatea Craiova a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-2, şi a relansat lupta la titlu în Liga 1. FANATIK îţi prezintă programul celor două echipe pentru ultimele cinci etape din campionat, iar oltenii sunt avantajaţi de faptul că vor întâlni FCSB şi CFR Cluj pe teren propriu.

Programul lui CFR Cluj în ultimele 5 etape

Etapa 6: Astra – CFR Cluj (4 iulie)
Etapa 7: CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş (11 iulie)
Etapa 8: FCSB – CFR Cluj (18 iulie)
Etapa 9: CFR Cluj – FC Botoşani (25 iulie)
Etapa 10: U Craiova – CFR Cluj (1 august)

ADVERTISEMENT

Programul Universităţii Craiova în ultimele 5 etape

Etapa 6: Gaz Metan Mediaş – U Craiova (4 iulie)
Etapa 7: U Craiova – FCSB (11 iulie)
Etapa 8: FC Botoşani – U Craiova (18 iulie)
Etapa 9: Astra – U Craiova (25 iulie)
Etapa 10: U Craiova – CFR Cluj (1 august)


ŞTIRE INIŢIALĂ – 24 iunie

După victoriile cu Astra și Botoșani, Universitatea Craiova speră să răstoarne toate calculele de până acum și să îi sufle CFR-ului titlu, cel de-al treilea consecutiv, dar acest lucru nu va fi deloc ușor pentru „juveți”.

ADVERTISEMENT

Etapa viitoare, trupa lui Cristiano Bergodi merge în Gruia pentru a juca cel mai important meci al sezonului. Bănia arde în așteptarea meciului și oltenii speră să-și vadă echipa mai hotărâtă ca niciodată.

Dacă scoate un rezultat bun la Cluj, Universitatea va avea un avantaj important în returul play-off-ului. FANATIK îți prezintă de ce Craiova va lupta cu șanse reale la câștigarea campionatului după 29 de ani.

ADVERTISEMENT

Meciurile de acasă, marele avantaj al Științei. FCSB și CFR vin pe „Ion Oblemenco”

Partida dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova reprezintă ultimul act al turului din play-off-ul Ligii 1. După două victorii consecutive, Știința și-a consolidat locul secund în clasament, la o diferență de cinci puncte față de următoarea FCSB. Totuși, există încă un handicap de patru puncte față de liderul CFR, iar Dan Petrescu și „feroviarii săi” nu par să cedeze foarte ușor puncte, mai ales pe teren propriu.

Punctele puse în joc în Gruia reprezintă o miză imensă pentru „alb-albaștri”. Cu o victorie în „fieful” CFR-ului, oltenii s-ar apropia la doar un punct și ar exista toate premisele ca ultima etapă din play-off să fie decisivă, iar aceasta va avea loc pe „Ion Oblemenco”, între cele două echipe. Și un egal ar putea părea un rezultat în regulă pentru Bancu și compania, doar că atunci ar trebui să spere ca ardelenii să facă pași greșiți în ultimele partide rămase de jucat.

ADVERTISEMENT

După jocul de la Cluj, Universitatea rămâne în Ardeal, întrucât urmează o nouă deplasare, dar la Mediaș. Echipă pe care Craiova a învins-o cu 2-1 pe stadionul „Ion Oblemenco”. De asemenea, CFR-ul lui Petrescu se deplasează la Giurgiu, pentru jocul cu formația lui Bogdan Andone.

Marele avantaj al Universității Craiova în bătălia pentru campionat îl reprezintă faptul că în returul play-off-ului, FCSB și CFR Cluj vor juca în Bănie. Rămâne de văzut dacă stadionul va fi gol sau va exista un protocol pentru ca fanii să fie lăsați într-o oarecare măsură pe stadion. Astfel, bucureștenii vor veni pe „Ion Oblemenco” în weekend-ul 10-12 iulie, în timp ce campionatul Ligii 1 poate fi încheiat cu duelul decisiv în lupta pentru titlu, Știința – CFR, poate chiar pe 1 august.

Înainte de derby-ul cu CFR Cluj, Bergodi a vrut să vadă la treabă jucătorii care au evoluat mai puțin

La nici 24 de ore după jocul cu FC Botoșani, Universitatea Craiova a organizat un meci amical cu formația Campionii FC Argeș, echipă ce va evolua în play-off-ul de promovare în primul eșalon al României. Tehnicianul Științei, Cristiano Bergodi, a vrut să vadă la treabă mai mulți jucători care au evoluat mai puțin și a introdus și câțiva juniori din pepiniera proprie.

Amical Craiova - FC Arges
sursă foto: ucv1948.ro

Chiar dacă au deschis scorul prin Bogdan Vătăjelu, oltenii s-au văzut egalați prin super execuția lui Andrei Prepeliță. Oaspeții au pus stăpânire pe joc și au preluat controlul imediat după pauză. Nini Popescu a făcut 2-1, iar în finalul jocului, Șerban a înscris pentru 3-1. Pentru Universitatea Craiova au evoluat: Marinescu – Olteanu, Gardoş, Mitran, Vătăjelu – Qaka, Ivanov, Gustavo – Bărbuţ, Niţu, Baiaram. Au intrat: L. Popescu – Vadasis, Cosic, Al. Popescu, Danciu.

Jucătorii lui Bergodi mai au programate antrenamente joi și sâmbătă de dimineață. În aceeași zi, delegația Științei va decola de pe Aeroportul Internațional Craiova cu destinația Cluj-Napoca. Duminică este programată partida cu CFR, urmând ca „alb-albaștrii” să se întoarcă în Bănie imediat după joc.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 2,02 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT