Sport

Universitatea Craiova – FC Argeș 1-0, în etapa 28 din SuperLiga. Oltenii respiră după un penalty făcut cadou de Tofan. Cum arată clasamentul

Universitatea Craiova s-a impus greu, cu 1-0, în fața lui FC Argeș în etapa 28 a SuperLigii, unicul gol fiind marcat de Andrei Ivan dintr-un penalty făcut cadou de Tofan.
01.03.2023 | 19:55
Universitatea Craiova  FC Arges 10 in etapa 28 din SuperLiga Oltenii respira dupa un penalty facut cadou de Tofan Cum arata clasamentul
Universitatea Craiova - FC Argeș, duelul unor echipe în criză. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
01-03-2023
18:04

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Universitatea Craiova - FC Argeș 1-0

Universitatea Craiova a câștigat meciul cu FC Argeș din etapa 28 a SuperLigii și și-a mai spălat din păcate pentru înfrângerea suferită în etapa trecută în deplasare cu FC Voluntari. Totuși, victoria oltenilor a fost una norocoasă, fiind facilitată de intervenția hilară în careu a lui Tofan, care a jucat mingea cu mâna ca la volei, când mai erau de jucat aproape 20 de minute.

Meciul în sine a fost unul anost, în care ocaziile de gol le-am numărat pe degetele de la o singură mână. Soarta partidei ar fi fost alta, poate, dacă Crețu nu rata o ocazie monumemtală spre finalul primei reprize, când singur din 3-4 metri a reluat direct în portarul Popescu. Așa, argeșenii se afundă tot mai tare în subsolul clasamentului, iar poziția antrenorului Marius Croitoru nu pare a fi foarte sigură. Rezultatele sunt proaste, fanii îi cer insistent demisia, așa că despărțirea se vede la orizont…

SuperLiga
Clasament SuperLiga
01-03-2023
16:01

Universitatea Craiova - FC Argeș 1-0 (A. Ivan 74. pen)

Vezi aici cele mai importamte faze.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 79: Baiaram șutează din prima de la zece metri, mingea se duce puțin peste poartă.

Min. 74: GOOOL Universitatea Craiova! Andrei Ivan transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 72: Vătăjelu aruncă o minge în careu și Tofan respinge mingea cu mâna, ca la volei. Penalty clar.

Min. 65: Lovitura de cap a lui Ișfan, după o centrare a lui Ndong, este blocată de Rizzi.

Min. 36: Garita pătrunde pe partea stângă, centrează în fața porții pentru Crețu, care din 4 metri reia direct în portarul Popescu.

Min. 32: Markovic pătrunde în careu pe stânga, șutează la colțul lung, însă mingea trece pe lângă poartă.

Min. 6: Șutul lui Vătăjelu din afara careului este reținut de Straton.

Min. 1: A început partida.

01-03-2023
14:33

Echipele de start din Universitatea Craiova - FC Argeș

Au fost anunțate echipele de start pentru meciul Universitatea Craiova – FC Argeș, programat să înceapă la ora 18:00:

  • U Craiova: L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, Badelj, Ndong – Screciu, Sala – Cîmpanu, Ișfan, Ivan(c) – Markovic; Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Mitrea, Găman, Mateiu, Baiaram, Roguljic, Rivaldinho, Koljic; Antrenor: Eugen Neagoe
  • FC Argeș: Straton – Tofan(c), Turda, Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike – Crețu, Kouemba, Jobello – Garita; Rezerve: Micu, Jakolis, Dobrosavlevici, Șerban, Tîrcoveanu, Calcan, Moisie, Croitoru, Neto Hanne; Antrenor: Marius Croitoru

Meciul Universitatea Craiova – FC Argeș are loc miercuri, 1 martie, cu începere de  la ora 18:00, în cadrul etapei 28 din SuperLiga. Oltenii, care au trăit etapa trecută șocul unui neașteptat eșec la Voluntari, care a tăiat mult din aripile luptei la titlu. FC Argeș a pierdut acasă cu FCSB și se află în hora locurilor care trimit în cel mai bun caz la baraj.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FC Argeș

Întâlnirea Universitatea Craiova – FC Argeș se dispută miercuri, 1 martie, de la ora 18:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa 28 din SuperLiga. Nu sunt așteptați foarte mulți suporteri ai alb-albaștrilor la acest meci, deși vorbim despre o partidă cu rivalitate destul de mare de-a lungul timpului, ca urmare și a faptului că între cele două orașe nu este o distanță foarte mare.

ADVERTISEMENT

Suporterii Universității sunt foarte supărați pe favoriși după înfrângerea de la Voluntari, ironinzându-i pe aceștia și pe antrenorul Eugen Neagoe. Majoritatea sunt sceptici asupra faptului că Universitatea Craiova chiar s-ar putea implica în lupta la titlu, cu Farul, CFR Cluj și FCSB, considerând că echipa lor este cea mai slabă din cele patru. Clubul a luat o decizie importantă pentru suporterele alb-albaștrilor. 

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FC Argeș

Partida Universitatea Craiova – FC Argeș se joacă miercuri, 1 martie, de la ora 18:00, pe stadionul Ion Oblemenco din capitala județului Dolj, în etapa 28 din SuperLiga și va putea fi vizionată pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Craiova prima zi de primăvară, 1 martie, vremea va fi destul de mohorâtă, cu un cer acoperit cam pentru toată perioada zilei, dar totuși ameințările de precipitații sunt foarte reduse. Maxima zilei va atinge 7 grade puțin după prânz, poate cu un grad-două mai puțin la ora 18:00. Arbitrul partidei este Rareș Vidican.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – FC Argeș

Eugen Neagoe are ceva probleme de lot pentru partida cu vulturii violeți. Leii Băniei sunt fără doi oameni foarte importanți la închidere, Alexandru Crețu și Vladimir Screciu, dar și fundașii Mihai Căpățână și Nicușor Bancu. În schimb vestea cea bună este revenirea celui mai tehnic jucător din lot, mijlocașul ofensiv Ștefan Bairam.

ADVERTISEMENT

Marius Croitoru, despre care se spune că din vară se va întoarce acolo unde a avut singurele rezultate notabile ca antrenor, adică la Botoșani, nu are absențe importante, dar la el problema este că nu a reușit nici acum să stabilizeze o formulă de bază, continuând sâ facă rotații în echipa de start de la etapă la alta.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – FC Argeș

Pentru casele de pariuri parcă nici nu a existat eșecul oltenilor de la Voluntari, Juveții din Bănie sunt superfavoriți la cota de 1,45 iar dacă argeșenii ar da o lovitură, așa cum au mai făcut, de altfel, cota lor ar fi una enormă, nu mai puțin de 9,50. Șansă dublă X2 are și ea, evident, cotă foarte mare, 2,90 iar un gol marcat de oaspeți ajunge la cota de 2,25.

ADVERTISEMENT

De la revenirea piteștenilor în primul eșalon la Craiova au avut loc trei partide. De două ori calculul hârtiei a fost respectat, oltenii obținând victorii la zero, 3-0 și 1-0, dar acum două sezoane craiovenii au egalat prin Mamut după reușita lui Turda și așa a rămas scorul, 1-1.

ADVERTISEMENT