Sport

Universitatea Craiova – FC Botoșani 5-1, în etapa 11 din SuperLiga. Oltenii, antrenament în fața “lanternei roșii”

Universitatea Craiova nu a avut milă de FC Botoșani. Oltenii au marcat de cinci ori în poarta "lanternei roșii".
01.10.2023 | 16:58
Universitatea Craiova  FC Botosani 51 in etapa 11 din SuperLiga Oltenii antrenament in fata lanternei rosii
Universitatea Craiova joacă pe propriul teren contra celor de la FC Botoșani.
ADVERTISEMENT
01-10-2023
10:40

LIVE. Universitatea Craiova - FC Botoșani 5-1 (Danciu 11, Crețu 38, Markovic 70, Roguljic 89, Mitriţă 90/ Florescu 40))

Vezi aici cele mai importante faze ale partidei

Min. 90: GOL Universitatea Craiova! Alexandru Mitriţă primește o pasă de la Markovic și înscrie.

Min. 89: GOL Universitatea Craiova! Roguljic înscrie și el în poarta lui Ducan.

Min. 70: GOL Universitatea Craiova! Markovic primește un balon în fața porții, de la Bancu și reușește să înscrie.

Min. 40: GOL FC Botoșani! Florescu înscrie în poarta fostei sale echipe și reduce din diferență.

Min. 38: GOL Universitatea Craiova! Crețu primește o pasă de la Mitriţă și îl învinge pe Ducan.

Min. 11. GOL Universitatea Craiova. 1-0. Danciu deschide scorul din centrarea lui Mitriță.

Min. 7: Crețu are prima ocazie importantă. Șutează din poziție excelentă, dar nu nimerește cadrul porții.

Min. 1: A început partida.

Universitatea Craiova: L. Popescu – Căpățână, Screciu, Raul Silva, Bancu – A. Crețu, Mateiu, Houri – Danciu, Ivan, Mitriță. Rezerve: Lazar, Badelj, Ndong, Kurtic, Ișfan, Baiaram, Roguljic, Markovic, Koljic. Antrenor: C. Papură. 

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Mutombo, Șeroni, B. Creț – Casap, Dican, Florescu – N’Goma, Ilicic, Pinson. Rezerve: Ureche, Adams, Țigănașu, Cărăușu, Mouaddib, Cioiu, Dragomir, Petro, Zabou. Antrenor: Dan Alexa. 

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani are loc duminică, 1 octombrie, cu începere de la ora 15:00, în cadrul etapei a 11-a din SuperLigă. Oltenii au fost egalați în etapa precedentă în ultimele secunde ale partidei de la Cluj cu Universitatea din orașul de pe Someș iar exact același lucru l-au pățit și moldovenii, UTA făcând 2-2 la Botoșani și negând primul succes al echipei lui Dan Alexa în această stagiune a SuperLigii.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani

Confruntarea Universitatea Craiova – FC Botoșani se desfășoară duminică, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 11-a din SuperLiga dar nu sub cele mai bune auspicii din punctul de vedere al interesului fanilor craioveni, extrem de iritați de rezultatul de egalitate, și acela smuls în ultimul minut, pe terenul divizionarei secunde CS Tunari.

ADVERTISEMENT

Fanii alb-albaștrilor erau deja cu capsa pusă din momentul în care s-a anunțat că înlocuitorul lui Laurențiu Reghecampf pe banca tehnică, după plecarea acestuia în Arabia Saudită, este Corneliu Papură, omul bun la toate al patronului Mihai Rotaru.  De aceea nu se așteaptă un număr mare de spectatori, chiar dacă vremea va fi bună.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FC Botoșani

Partida Universitatea Craiova – FC Botoșani se joacă duminică, 1 octombrie, de la ora 15:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Cetatea Băniei, în etapa a 11-a din SuperLiga  și va fi televizată pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În privința vremii, deși pășim în prima zi din luna octombrie, duminică va fi o zi destul de călduroasă, mult peste regimul termic normal. Soarele va străluci pe cer până la apus, un cer senin fără nici urme de ploaie, maxima zilei ajungând la ora partidei undeva la 27 de grade și nu ar fi exclus să avem pauze de hidratare pe reprize în luna octombrie! Arbitrul partidei este Rareș Vidican din Satu Mare.

Ce absențe sunt în întâlnirea Universitatea Craiova – FC Botoșani

Corneliu Papură nu se mai poate plânge ca până acum de existența unor probleme de lot, pentru că la acest meci singurul absent este fundașul central macedonean Zajkov, care a fosr operat după o acccidentare suferită la echipa națională și care va reveni abia în primăvara lui 2024 pe gazon.

ADVERTISEMENT

Nu la fel stau lucrurile la Botoșani. Echipa parcă este lovitiă de blestemul accidentărilor în acest sezon, începând încă din prima etapă. Sunt în continuare indisponibili jucători foarte importanți, precum golgeterul Mailat sau fundașul central Sadiku, dar lista continuă cu Drole și Ilicic, iar David este suspendat.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – FC Botoșani

Universitatea Craiova a terminat doar la egalitate ultimele două meciuri, la Cluj, cu Universitatea, unde a primit gol în minutul 93, în campionat și la Tunari, în grupa de Cupa României, unde a egalat echipa de Liga 2 în minutul 92, dar aceste sincope nu au schimbat convingerile caselor de pariuri că oltenii vor obține victoria cu FC Botoșani. De aici și cota de mare favorită, 1,40 față de megaoferta pentru moldoveni, 7,50. Șansă dublă X2 are cotă de 2,70 iar un gol al Botoșanilor ajunge la 2,00.

ADVERTISEMENT

Sunt 13 meciuri directe jucate la Craiova între cele două echipe și, evident, Universitatea le-a câștigat pe cele mai multe. Are nu mai puțin de 9 victorii. Mai există două rezultate de egalitate iar în anul 2021 FC Botoșani a reușit să obțină singurele ei succese, cu 2-1 și respectiv 3-2. La cum joacă moldovenii, fără victorie în 10 etape, e greu de presupus că gazdele ar putea pierde.

ADVERTISEMENT