Fotbal intern

Universitatea Craiova le răspunde celor de la FC Botoșani: „În campionat, de ce nu au făcut gălăgie?” Exclusiv

12.02.2021 | 12:12
Universitatea Craiova le raspunde celor de la FC Botosani In campionat de ce nu au facut galagie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Răspunsul Universității Craiova pentru FC Botoșani după partida din „Siberia”. Moldovenii au acuzat în termeni duri arbitrajul, dar Silvian Cristescu le reamintește că în meciul din campionat, Știința a avut un penalty clar neacordat: „Atunci nu mai făceau scandal,” a declarat fostul mare jucător al Craiovei pentru FANATIK.

Oltenii s-au impus la limită pe terenul formației FC Botoșani și s-au calificat în sferturile Cupei României, chiar la debutul lui Marinos Ouzounidis pe banca tehnică a Știiinței.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, patronul moldoveni, a avut un derapaj la adresa arbitrului Marcel Bîrsan, jignindu-l și acuzându-l că este arbitrul de casă al oltenilor.

Răspunsul Universității Craiova după acuzele celor de la FC Botoșani: „În campionat nu au mai făcut gălăgie. Cu punctul acela pierdut putem rata titlul”

Fostul căpitan al Universității Craiova, Silvian Cristescu, a vorbit pentru FANATIK despre partida dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani disputată în „Siberia” din Moldova. Gazdele au acuzat arbitrajul, dar oficialul echipei din Bănie spune că acuzele sunt nefondate și amintește de cum „juveții” au fost dezavantajați în meciul din campionat, încheiat cu scorul de 0-0.

ADVERTISEMENT

„Din punctul meu de vedere, la faza la care ei cer lovitură de pedeapsă, 30 la sută a fost și 70 nu a fost. Acel jucător mai mult a simulat. Poate a fost contact, dar niciodată de penalty. Cei de la Botoșani au apărut și au spus că nu se poate așa ceva, dar la meciul din campionat, când noi am avut penalty clar la Mamut, care a fost tras evident de tricou, să-l rupă, atunci au spus că ei nu comentează arbitrajul.

Cu ce a greșit arbitrul? A fost faza aia în care așa a considerat el. Poate să dea, poate să nu dea. Copilul (n.r. Cîmpanu) își retrage piciorul. Nu s-a întâmplat în niciun caz cum a amplificat jucătorul de la Botoșani. În campionat de ce nu au făcut gălăgie ca după meciul de aseară. Deci, copilul s-a oprit, nu poate să spună nimeni că a fost penalty clar. Ca să dai penalty, trebuie să fie clar, să fie convins.

ADVERTISEMENT

Poate cu punctul ăla pe care ni l-au furat nouă vor intra în play-off și noi poate pierdem campionatul. Arbitrul ne-a dat patru galbene în prima repriză. La ei, fundașul central a făcut cinci-șase faulturi și a luat galben în repriza a doua,” a declarat Cristescu pentru FANATIK.

„Botoșani trebuia să joace în zece din minutul doi”. Ce spune Silvian Cristescu despre debutul lui Marinos Ouzounidis

Ion Crăciunescu și Sorin Cârțu s-au contrazis în direct la televizor pe tema arbitrajului. Silvian Cristescu este de părere FC Botoșani ar fi trebuit să joace în inferioritate numerică încă din startul jocului : „Nu știu ce a spus Crăciunescu despre faultul la Ivan, când am avut penalty. Păi ce trebuie să îi mai facă să îi dea roșu? L-a luat și în brațe și i-a dat și peste picioare. Cum a căutat mingea? Era la un metru de piciorul jucătorului.”

ADVERTISEMENT

Vremea a dat mari bătăi de cap jucătorilor:  „În mod normal, eu cred că nu trebuia să se joace. Bine, am înțeles de la jucători, că era moale terenul, nu a fost înghețat. Au dat drumul la încălzire, că dacă era și înghețat, clar nu se putea juca. În condițiile în care s-au jucat aseară, eu zic că arbitrul s-a achitat bine de sarcini. 

Referitor la ce a spus Croitoru, că a văzut o țară întreagă, oricum 70 la sută dintre cei care s-au uitat au fost olteni și toți au spus că nu a fost penalty. De asta sunt supărat, în loc să vorbească despre joc, chiar a fost unul bun, mai ales la condițiile care au fost, cu ritm bun, ei au ieșit să spună că nu se poate.

Noi am ieșit așa după meciul din campionat?  Domnul Croitoru a spus după meci că n-a văzut atunci, că nu comentează. Unde am furat Botoșani? Dacă e să o luăm așa, Botoșani trebuia să aibă roșu din minutul doi,” a spus Silvian Cristescu pentru FANATIK.

E greu și pentru Ozounidis, e greu să facă ceva, jucăm din trei în trei zile. Poate să îi aranjeze puțin, altceva ce, să lucreze puțin cu ei la antrenament. El a venit într-o perioadă grea. Doamne ajută să aducă titlul,” a mai adăugat fostul mare jucător al Științei.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – U Craiova: 1,90 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT