Sport

Universitatea Craiova, noroc la VAR în finalul primei reprize. Petrolul a avut gol anulat pentru un ofsaid milimetric, apoi arbitrajul video a confirmat reușita lui Ivan. Video

Două faze la limită au fost analizate de arbitrajul video în finalul primei reprize la Petrolul - Universitatea Craiova! Oltenii au beneficiat de deciziile VAR.
05.03.2023 | 16:45
Universitatea Craiova noroc la VAR in finalul primei reprize Petrolul a avut gol anulat pentru un ofsaid milimetric apoi arbitrajul video a confirmat reusita lui Ivan Video
Imagine din meciul dintre Petrolul şi Universitatea Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Universitatea Craiova a fost nevoie de câteva intervenţii ale arbitrajului video, în faze la limită. Astfel, în finalul primei reprize, două faze suspecte au fost analizate de VAR.

Două faze la limită, analizate cu VAR la Petrolul – Craiova! Golul lui Meijers, anulat pentru offside

Prima, în minutul 38, când Meijers a marcat pentru gazde după o fază fixă. Reluările au arătat că Paul Papp, cel care a urmărit şi el mingea se afla în poziţie afară din joc, însă nu asta a dus la anularea golului.

ADVERTISEMENT

Şi Meijers, marcatorul, se afla într-o poziţie de offside minusculă, vizibilă doar cu ajutorul calculatorului. Cum în SuperLiga nu există deocamdată offside semi-automat, decizia a venit după mai bine de cinci minute.

Stop cadru cu poziţia de offside a lui Meijers. Sursa: captură Digisport
Stop cadru cu poziţia de offside a lui Meijers. Sursa: captură Digisport

Andrei Ivan a deschis scorul dintr-o poziţie suspectă de offside!

Imediat după, în minutul 45+3, a venit golul marcat de Andrei Ivan. Atacantul oltenilor se afla într-o poziţie suspectă de offside când a trimis mingea în poartă, dar pe arbitrajul video s-a văzut că a fost un gol valabil.

ADVERTISEMENT
Stop cadru cu poziţia lui Andrei Ivan la gol. Sursa: captură Digisport
Stop cadru cu poziţia lui Andrei Ivan la gol. Sursa: captură Digisport

Astfel, prima repriză a meciului dintre Petrolul şi Universitatea Craiova a avut nevoie de aproape 10 minute de prelungire. Oltenii sunt aproape de prima victorie a anului în deplasare, având un singur punct afară, până acum:

Eugen Neagoe: “Nu am reușit să avem evoluțiile pe care ni le-am dorit în deplasare”

“În deplasare nu am făcut reprize foarte bune, dar duminică sunt convins că băieții vor da tot ce au mai bun, sunt conștienți de importanța jocului și nu am reușit să avem evoluțiile pe care ni le-am dorit în deplasare.

ADVERTISEMENT

Sunt concentrați, bine că nu au intervenit accidentări după ultimul joc cu FC Argeș. Băieții care au fost în lot cu FC Argeș sunt apți. Sunt o echipă periculoasă, cu jucători valoroși, știm că sunt foarte agresivi acasă și speculează foarte bine fazele fixe și sunt jucători puternici, joacă cu trei fundași aproape în permanență.

Au jucători periculoși în atac precum Budescu, Grozav și Irobiso, un atacant puternic cu o viteză bună de deplasare pe spații mari.

ADVERTISEMENT

Sunt o echipă periculoasă, inclusiv contra FCSB au făcut un joc destul de bun în primele 15, 20 de minute, după penalty au căzut puțin”, a spus Eugen Neagoe înaintea meciului.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,17 este cota pentru „sub 3,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – UTA Arad

ADVERTISEMENT