Sport

Petrolul – Universitatea Craiova 0-1, în etapa 29 din SuperLiga. Andrei Ivan își readuce echipa în lupta la titlu. Cum arată clasamentul

Petrolul - Universitatea Craiova 0-1, în etapa 29 din SuperLiga, oltenii reușind să obțină cele trei puncte grație reușitei lui Andrei Ivan din finalul primei reprize.
05.03.2023 | 17:31
Petrolul  Universitatea Craiova 01 in etapa 29 din SuperLiga Andrei Ivan isi readuce echipa in lupta la titlu Cum arata clasamentul
Andrei Ivan este titular în partida Petrolul - Universitatea Craiova. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-03-2023
15:44

Cum arată clasamentul după Petrolul - Universitatea Craiova 0-1

După 2-5 cu CFR Cluj și 1-4 cu FCSB, Petrolul a fost în progres contra Universității Craiova. N-a reușit însă nici de această dată să obțină vreun punct, înregistrând al patrulea succes consecutiv. Astfel că rămâne cu 33 de puncte și ocupă poziția a 9-a.

De partea cealaltă, Universitatea Craiova reușește, în fine, să se impună în deplasare. O premieră în 2023. Andrei Ivan a fost din nou decisiv, înscriind golul victoriei pentru trupa olteană. Universitatea se apropie astfel la numai un punct de Rapid, după ce giuleștenii au cedat în partida de sâmbătă, 0-1, cu FC Hermannstadt.

05-03-2023
12:28

Petrolul - Universitatea Craiova 0-1 (Andrei Ivan 45+4)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+7: Final de meci.

Min.90: Irobiso este găsit la 3 metri de poartă, încearcă o reluare pe spate, mingea este respinsă de un jucător al Craiovei. Faza este verificată de VAR pentru un posibil henț, dar nu se acordă nimic.

Min.76: După o fază prelungită de atac, Petrolul beneficiază de o lovitură liberă din zona lateral stânga. Budescu execută direct pe poartă, dar Popescu prinde.

Min.69: Baiaram este deschis în adâncime, încearcă să salte balonul peste Vâlceanu, dar portarul reușește să evite golul.

Min.62: Jucătorii care au conlucrat la golul Universității sunt schimbați cu Rivaldinho și Baiaram.

Min.52: Lucian Dumitriu are o șansă de gol, dar mingea trimisă cu o lovitură de cap se duce pe lângă.

Min.46: Startul reprizei secunde.

Min.45+10: Final de primă repriză.

Min.45+9: Ișfan scapă singur, în poziție centrală, șutează către poartă, dar Vâlceanu scoate cu piciorul.

Min.45+4: GOOOL Universitatea Craiova. Andrei Ivan finalizează, din 4 metri, o pasă primită de la Koljic, după o fază prelungită de atac. Faza este analizată pentru un posibil ofsaid la Raul Silva, dar golul este validat.

Min.42: Lovitură liberă executată de Jair, Meijers, aflat pe bara a doua, reia din apropiere în poartă. Faza este analizată pentru poziția lui Papp, care era în poziție suspectă la momentul executării loviturii. Golul este anulat pentru ofsaid după minute bune de analiză.

Min.30: Jair șutează din afara careului, dar Laurențiu Popescu intervine.

Min.16: Badelj, accidentat, este înlocuit de R.Silva.

Min.14: Seto preia o minge în interiorul careului, șutează cu efect, dar mingea trece peste poartă.

Min.5: Irobiso cade în careu într-un duel cu Badelj, dar plonjează imediat ce simte o mână a fundașului și nu se acordă nimic.

Min.2: Irobiso pune în pericol poarta adversă, dar nu izbutește să deschidă scorul.

Min.1: Start meci.

Echipele de start

Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Doua, Dumitriu, Seto, Tavares, Țicu – Irobisio, Grozav. Rezerve: Leitner, Rădulescu, Bucur, Budescu, Bratu, Tucaliuc, Ioniță. Antrenor: Florin Pîrvu. 

Universitatea Craiova: L. Popescu – Vătăjelu, Zajkov, Badelj, Ndong – Ișvan, Mateiu, Screciu, Ivan – Markovic, Koljic. Rezerve: Lazar, R. Silva, Vlădoiu, Sala, Cîmpanu, Baiaram, Roguljic, Rivaldinho. Antrenor: Eugen Neagoe.

Meciul Petrolul – Universitatea Craiova are loc duminică, 5 martie, cu începere de la ora 15:30, în cadrul etapei 29 din SuperLiga. Prahovenii se pregătesc de un play-out lung, cu speranţa că gravele probleme financiare nu vor avea consecinţe şi în privinţa viitorului echipei în primul eşalon. Craiovenii vor victoria pentru  a mai avea speranţe să participe la lupta pentru cupele europene în play-off.

Unde se joacă meciul Petrolul – Universitatea Craiova

Confruntarea Petrolul – Universitatea Craiova se desfăşoară duminică, 5 martie, de la ora 15:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în etapa 29 din SuperLiga. De obicei, meciurile dintre cele două echipe aduc stadioane pline la Ploieşti şi la Craiova, pentru că vorbim despre cluburi cu performanţe remarcabile în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Este ultima apariţie a lupilor galbeni în faţa propriilor fani în sezonul regulat şi aceştia aşteaptă o evoluţie bună a favoriţilor. Suporterii olteni sunt supăraţi după ce echipa lor a pierdut la Voluntari, dar totuşi câteva sute vor face deplasarea în oraşul aurului negru, sperând ca de această dată trupa lui Eugen Neagoe să joace mult mai bine.

Cine transmite la TV partida Petrolul – Universitatea Craiova

Partida Petrolul – Universitatea Craiova  se joacă duminică, 5 martie, de la ora 15:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în etapa 29 din SuperLiga şi va fi transmisă la televizor pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploieşti prima duminică din luna martie, 5 martie, va fi una destul de frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin, umbrelele rămânând acasă fără probleme pentru că ploaia va ocoli oraşul cu nume predestinat. Maxima zilei va ajunge la 11 grade chiar la ora jocului, care va fi condus de arbitrul bucureştean Horia Mladinovici.

Ce jucători sunt absenţi din întâlnirea Petrolul – Universitatea Craiova

Petrolul îl are în continuare indisponibil pe fundaşul Marian Huja, dar venirea lui Paul Papp chiar de la Universitatea Craiova linişteşte oarecum această problemă. Antrenorul Florin Pârvu va adopta o tactică defensivă, cu o linie de mijloc formată din cinci oameni, dar care oricând poate fi extrem de folositoare celor două vârfuri, Grozav şi Irobiso, în caz de contraatac.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova îl are în continuare out pe căpitanul Nicuşor Bancu, dar Eugen Neagoe e tentat să continue cu cei patru jucători sub 21 de ani pe care i-a avut în  teren la meciul cu FC Argeş, croatul Badelj ca fundaş central, Sala, Câmpanu şi Markovic sau Bairam iar Koljic şi Rivaldinho să înceapă de pe bancă.

Cote la pariuri la jocul Petrolul – Universitatea Craiova

Deşi avem o foarte tânără echipă a Craiovei iar în deplasare oltenii în acest an au luat doar în prelungiri acel punct cu FCSB la Bucureşti din patru meciuri, casele de pariuri sunt destul de hotărâte în a merge pe victoria echipei oaspete la cota de 1,75, dând Petrolului o supercotă de 5,00. Şansă dublă 1X are cotă 2,10 iar o reuşită a prahovenilor ajunge la 1,80.

ADVERTISEMENT

Petrolul a revenit sezonul acesta în prima divizie aşa încât ultimele trei partide de la Ploieşti au avut loc în perioada 2013-2015 şi se traduc printr-un succes al lupilor galbeni la ultimul meci direct, în 2015 şi două victorii craiovene în precedentele întâlniri. Toate au fost succese la limită şi de o parte şi de cealalată.

 

ADVERTISEMENT