Sport

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe fostul jucător al lui Marius Șumudică la Gaziantep. Pe ce perioadă a semnat

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe mijlocașul bosniac Zvonimir Kozulj. Fotbalistul a fost prezent în tribune la derby-ul cu FCSB.
30.01.2024 | 12:36
Universitatea Craiova la prezentat oficial pe fostul jucator al lui Marius Sumudica la Gaziantep Pe ce perioada a semnat
Fostul jucător al lui Marius Șumudică la Gaziantep a fost prezentat oficial de Universitatea Craiova. Foto: Facebook - @Universitatea Craiova.
ADVERTISEMENT
30-01-2024
10:35

Universitatea Craiova l-a prezentat oficial pe Zvonimir Kozulj

Zvonimir Kozulj este cel mai recent transfer oficializat de Universitatea Craiova în perioada de mercato din iarnă. FANATIK a dezvăluit că mijlocașul bosniac, antrenat în trecut de Marius Șumudică la Gaziantep (august 2020 – ianuarie 2021), va semna cu oltenii în cazul în care va trece de perioada de probă la care a fost supus de Ivaylo Petev.

Mijlocașul cu o apariție în naționala Bosniei a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă 2 sezoane. Kozulj va îmbrăca tricoul cu numărul 7 în Bănie.

„Zvonimir a mai evoluat în trecut la Hajduk Split, NK Siroki Brijeg, Pogon Szczecin, Gaziantep, Branitelj Mostar, NK Vitez, Eyupspor și Zrinjski Mostar. Bine ai venit în familia Științei! Mult succes!”, se arată în postarea oficială a celor de la Universitatea Craiova.

Zvonimir Kozulj a rămas liber de contract la începutul anului după despărțirea de Zrinjski Mostar. Kozulj a ajuns în România la recomandarea secunzilor lui Petev.

 

Zvonimir Kozulj, 30 de ani, poate fi cel mai nou transfer realizat de Universitatea Craiova. Conform sport.ro, mijlocașul bosniac va fi prezent în tribune la meciul cu FCSB de duminică, 28 ianuarie, care va începe de la ora 20:00.

Universitatea Craiova are în probe un mijlocaș pe care l-a antrenat Șumudică în Turcia

Oltenii încă mai caută întăriri pentru play-off și îl vor testa pe Zvonimir Kozulj. Mijlocaș central înalt de 1.80 m, Kozulj vine de la Zrinjski Mostar, echipă din țara sa natală, pentru care a marcat în Conference League, contra lui Alkmaar. Kozulj are și o selecție la echipa națională a Bosniei. FANATIK a aflat că bosniacul urmează să fie testat de Ivaylo Petev și va semna cu Universitatea dacă îl va convinge pe antrenor că poate fi o soluție bună. Kozulj a ajuns în România la recomandarea secunzilor lui Petev.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 30 de ani a fost antrenat de Marius Șumudică la Gaziantep în perioada august 2020 – ianuarie 2021. Kozulj și-a început cariera la Siroki Brijeg. În 2016 a ajuns la Hajduk Split, în Croația, unde a jucat timp de două sezoane.

Cine este Zvonimir Kozulj

Au urmat apoi doi ani în Polonia, la Pogon Szczecin, echipă pentru care a marcat 12 goluri. După experiența Polonia, Kozulj s-a transferat în Turcia la Gaziantep, unde a fost pregătit de Șumudică în perioada august 2020 – ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

A plecat de la Gaziantep la Eyupspor, unde a stat un singur sezon și a jucat doar 6 meciuri. Cea mai bună perioadă din cariera lui Kozulj a fost cea petrecută în Polonia. În ultimul an, bosniacul a fost afectat de accidentări și speră să-și relanseze cariera în SuperLiga.

Dacă îl va convinge pe Ivaylo Petev, Zvonimir Kozulj va avea concurență serioasă în zona de mijloc a oltenilor. Vladimir Screciu, Alexandru Mateiu, Alexandru Crețu și Anzor Mekvabishvili sunt cei mai importanți jucători pe acel post.

ADVERTISEMENT

În această iarnă, Universitatea Craiova i-a mai transferat pe fundașii Pyry Soiri și Denil Maldonado, dar și pe georgianul Anzor Mekvabishvili. Dacă cei doi apărători au debutat etapa trecută cu Farul, Mekvabishvili încă n-a îmbrăcat tricoul Craiovei într-un meci oficial, dar ar putea debuta cu FCSB. Zvonimir Kozulj este cotat la 150.000 de euro pe transfermarkt și ar veni liber de contract în Bănie.

Ivaylo Petev a explicat ce așteaptă de la echipa sa în meciul cu FCSB: „Urmează un meci în care trebuie să jucăm cu clasa înaltă, să arătăm că trebuie să câștigăm cu orice preț și să minimizăm toate greșelile din meciul anterior. Astea sunt lucrurile principale care trebuie făcute. Întâmpinam echipa care este pe locul 1, respectăm foarte mult asta.

ADVERTISEMENT

Dacă sunt pe locul ăsta nu este întâmplător. Trebuie să ne prezentăm mai bine decât în meciul anterior. Trebuie să jucăm cu clasa înaltă, să nu facem greșeli copilărești ca în ultimele 4 etape, dacă o să facem asta sunt sigur că o să câștigăm”.

ADVERTISEMENT
1.60 este cota oferită de BETANO pentru ambele echipe înscriu sau peste 2,5 goluri, la meciul cu FCSB