Fotbal intern

Universitatea Craiova vrea FCSB în carantină: „Legile sunt clare”

11.01.2021 | 13:06
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova vrea ca FCSB să intre în carantină la întoarcerea din cantonamentul din Turcia. Managerul general al oltenilor, Marcel Popescu, a declarat că legile sunt foarte clare și trebuie respectate.

O carantină de 14 zile pentru bucureșteni ar fi dezastruoasă pentru desfășurarea normală a campionatului. FANATIK a luat legătura cu secretarul general al LPF, Justin Ștefan, iar acesta a declarat că nu poate să ofere o asemenea derogare. De asemenea, autoritățile au spus că FCSB nu a primit o astfel permisiune.

ADVERTISEMENT

Din spusele lui Popescu, chiar și Universitatea Craiova s-a interesat despre un cantonament în străinătate, dar craiovenii au fost „potoliți” de DSP.

Universitatea Craiova vrea FCSB în carantină: „Legile sunt clare!” Ce a declarat Marcel Popescu

Chiar dacă patronul FCSB-ului, Gigi Becali, a declarat că s-a interesat, iar echipa sa a primit un OK verbal de la DSP, situația este destul de complicată și nu este exclus ca FCSB să intre în carantină la întoarcerea din cantonamentul din Turcia, țară care se află pe lista galbenă.

ADVERTISEMENT

Managerul general al Universității Craiova, Marcel Popescu, a avut o intervenție la PRO X în care a comentat speța legată de rivala din campionat: „Sunt regulamente care se supun legilor organice. Că dacă era regulament, iar juca Vlad în semifinalele Cupei cu două cartonașe galbele. Dar nu e vorba de regulament, ci de legi, care sunt foarte clare.

Că FCSB nu ține cont de lege e ca și cum un șef de la Circulație ți-ar spune ‘Dacă ești grăbit, treci pe roșu pentru că nu îți iau carnetul’. Turcii nu le dau voie să joace un amical. UTA s-a dus în Ungaria, dar a fost invitat de o echipă, iar factorii responsabili de pandemia din Ungaria au autorizat amical. E o competiție, care poate fi amicală sau oficială. UTA nu a jucat amical cu o echipă de pe stradă. Echipele din Turcia nu au dreptul să invite un club pentru un amical Nimeni nu-și permite să autorizeze lipsa carantinării.”

ADVERTISEMENT

Oltenii s-au interesat de posibilitatea unui cantonament în această pauză de iarnă. DSP a spus clar că delegația Științei trebuie să intre în carantină

În pauza de vară, Universitatea Craiova a fost singura echipă din Liga 1 care a plecat într-un cantonament în străinătate. Austria fiind destinația aleasă. Oltenii au încercat și acum să plece într-un stagiu de pregătire, însă DSP Craiova a spus clar că delegația va trebui să intre în carantină.

„Am întrebat și noi la DSP Craiova: Avem hotel, putem să ne ducem? și ni s-a spus ‘Când vă întoarceți stați în carantină!’. Ni s-a spus verbal, dar ni s-a dat și înscris.

ADVERTISEMENT

E vorba de o speță în care un grup s-a dus în zona galbenă și trebuie să se supună protocolului în vigoare. În discuțiile cu DSP Craiova mi s-a spus ‘Nu cred că cineva își permite să nu respecte legea. Nu trebuie să se sesizeze o echipă, ci se va sesiza o persoană de la DSP. Altfel, e pasibilă, cu șanse mari, de plângere penală,” a mai declarat Marcel Popescu, managerul general al Universității Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Sepsi: 1,75 este cota pentru “pauză sau final 1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT