Sport

Universitatea Craiova vrea revanșa în fața coșmarului CFR Cluj! Campioana, abonată la trofee în fața oltenilor

Universitatea Craiova caută „răzbunarea” împotriva celor de la CFR Cluj, formație care a câștigat trei trofee în fața oltenilor.
07.05.2023 | 19:12
Universitatea Craiova vrea revansa in fata cosmarului CFR Cluj Campioana abonata la trofee in fata oltenilor
Universitatea Craiova caută revanșa înaintea derby-ului cu CFR Cluj! Ardelenii au câștigat trei trofee în fața „alb-albaștrilor”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are amintiri neplăcute împotriva celor de la CFR Cluj, însă oltenii speră să obțină cele trei puncte pe stadionul din Gruia și să facă un pas important în clasament. Trupa lui Dan Petrescu a sărbătorit câștigarea a trei trofee în fața formației din Bănie de-a lungul anilor.

Oltenii sunt cu gândul la revanșă înaintea derby-ului CFR Cluj – Universitatea Craiova! Ardelenii au trei trofee cucerite în meciurile cu „alb-albaștrii”

Derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova este programat duminică, de la ora 21:00, iar oltenii iau în calcul doar victoria împotriva trupei lui Dan Petrescu. Formația din Bănie este la trei puncte distanță de ardeleni în clasamentul din SuperLiga, iar o victorie i-ar ajuta pe „juveți” să urce pe ultima poziție care asigură o șansă la cupele europene.

ADVERTISEMENT

Astfel, miza derby-ului de pe stadionul „Doctor Constantin Rădulescu” este foarte importantă pentru Eugen Neagoe și elevii săi. De partea cealaltă, speranțele celor de la CFR Cluj la al șaselea titlu de campioană a României consecutiv ar scădea considerabil în urmă unei înfrângeri.

De-a lungul timpului, Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au luptat pentru trofee importante în fotbalul românesc, însă „juveții” nu au izbutit să îi încurce pe elevii lui Dan Petrescu. Amintirile de coșmar ale formației din Bănie împotriva ardelenilor au început din 2018, pe vremea când Devis Mangia era pe banca „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova aducea primul trofeu în Bănie în 2018 după o pauză de 25 de ani, iar oltenii erau cu gândul la cucerirea Supercupei României. Stadionului „Ion Oblemenco” a găzduit întâlnirea dintre cele două echipe, însă publicul incendiar din Craiova nu s-a dovedit a fi îndeajuns pentru câștigarea derby-ului.

Emmanuel Culio a înscris singurul gol din Bănie, după ce Răzvan Popa a produs un fault în suprafața de pedeapsă. Universitatea Craiova și CFR Cluj urmau să se întâlnească pentru o „finală” de campionat peste doi ani la începutul pandemiei de Covid.

ADVERTISEMENT

Cea mai tristă amintire a „alb-albaștrilor” în fața ardelenilor rămâne „finala” pentru titlul de campioană a României din sezonul 2019-2020. Într-un sezon de excepție cu Cristiano Bergodi la „cârma” Universității Craiova, oltenii visau la trofeul mult râfnit în Bănie.

Speranțele suporterilor s-au mărit odată cu golul lui Dan Nistor din minutul 10, însă avantajul Universității Craiova a dispărut pe finalul primei reprize. CFR Cluj a egalat prin Paolo Vinicius, iar ardelenii s-au dezlănțuit după pauză, marcând alte două goluri în poarta lui Mirko Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

Ardelenii au câștigat ultimul titlu de campioană a României după CFR Cluj – Universitatea Craiova 2-1

De altfel, CFR Cluj și-a adjudecat ultimul titlu de campioană a României într-un meci cu Universitatea Craiova. Oltenii și-au spulberat visele pentru trofeu în ultimele etape din SuperLiga, iar în penultima etapă din campionat urma să înfrunte trupa lui Dan Petrescu în Gruia.

Laurențiu Reghecampf a ratat șansele la obiectivele trasate împreună cu conducerea la începutul sezonului, iar oltenii aveau locul trei asigurat în SuperLiga. CFR Cluj avea nevoie de cele trei puncte din derby-ul cu Universitatea Craiova pentru ca elevii lui Dan Petrescu să nu joace cu trofeul pe masă cu FCSB în ultima etapă.

Ardelenii au deblocat tabela de start încă din minutul doi, iar Gabriel Debeljuh urma să înscrie ultimul gol al clujenilor în repriza secundă. Oltenii au înscris prin Alexandru Mateiu, însă elevii lui Laurențiu Reghecampf nu au izbutit să egaleze, iar ardelenii au declanșat sărbătoarea pe teren la finalul derby-ului.

Astfel, Universitatea Craiova vrea să se răzbune pe CFR Cluj și să o scoată din lupta pentru trofeul pe care ardelenii l-au cucerit de fiecare dată în ultimii cinci ani. Trei puncte din derby-ul cu ardelenii ar fi o „gură de oxigen” importantă pentru olteni, care „tremură” pentru calificarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT