Sport

Dan Petrescu, resemnat înainte de CFR Cluj – Universitatea Craiova: “Nu e dramă dacă ratăm titlu. Nici dacă nu prindem Europa”

Dan Petrescu s-a plâns de programul aglomerat al celor de la CFR Cluj înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova. „Bursucul” a criticat arbitrajul.
06.05.2023 | 17:48
Dan Petrescu resemnat inainte de CFR Cluj  Universitatea Craiova Nu e drama daca ratam titlu Nici daca nu prindem Europa
Dan Petrescu s-a plâns de programul aglomerat al CFR-ului înaintea meciului cu Universitatea Craiova. Foto: captură video.
ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă meciul de totul sau nimic pentru titlu contra Universității Craiova, duminică, 7 mai, de la ora 21:00. Dan Petrescu s-a plâns de numărul mare de meciuri disputate de CFR Cluj în acest sezon comparativ cu celelalte rivale din play-off. „Bursucul” a îndreptat tunurile și către CCA.

Derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, decisiv: „Cine va pierde va ieși clar din lupta la titlu”

CFR Cluj se află pe locul 3 în play-off-ul SuperLigii, cu 38 de puncte, la cinci lungimi în spatele liderului Farul. Dan Petrescu este convins că o înfrângere pe teren propriu suferită de CFR Cluj împotriva Universității Craiova ar face ca ardelenii să iasă din lupta pentru titlu, la fel și în cazul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Antrenorul campioanei s-a plâns de numărul mare de meciuri disputate de CFR Cluj în actuala stagiune, programul aglomerat fiind principala cauză a jocului slab din finalul sezonului. „Nu mai depindem de noi, cum era înaintea meciului cu Rapid. Cred că cine va pierde va ieși clar din lupta la titlu.

Și cei de la Craiova se consideră în luptă, sunt foarte ambițioși. Nu ajută pe nimeni egalul pentru titlu. Pentru Europa, e un rezultat bun, pentru că rămâi pe locul trei și ai speranțe în continuare. Sunt mereu probleme de lot. Cred că e al 59-lea meci sau al 60-lea.

ADVERTISEMENT

Play-off-ul nu a fost unul reușit pentru noi până acum, toată lumea a văzut asta. În primul rând, cred că din cauza accidentărilor, care au venit pentru că am jucat foarte multe meciuri. Mi se pare exagerat să jucăm 59 de meciuri. Cei de la Farul au 20 de meciuri mai puțin decât noi. Rapid, la fel”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Dan Petrescu cere explicații de la CCA: „Au fost prea mari greșeli de arbitraj împotriva CFR-ului”

Dan Petrescu s-a legat în discursul dinaintea meciului cu Universitatea Craiova și de arbitraj. „Bursucul” a cerut explicații de la CCA cu privire la anumite decizii considerate eronate în derby-ul pierdut de CFR Cluj, scor 1-3 cu Rapid în etapa trecută.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei finațate de Neluțu Varga a reclamat un henț al lui Junior Morais în careu, dar și un fault dur al lui Răzvan Onea asupra lui Ermal Krasniqi. Ambele faze nu au fost sancționate de Marcel Bîrsan. „Plus că în 6 meciuri, au fost prea mari greșeli de arbitraj împotriva CFR-ului.

La ultimul meci, chiar aș vrea să mi se dea o explicație din partea CCA, care a făcut ședințe și video, de ce n-am primit penalty la Morais și eliminare. A fost henț clar! Dacă te uiți la VAR atent, se vede clar că a fost henț. Când am arătat penalty-ul lui Birligea, toți au zis că e soft penalty.

ADVERTISEMENT

Penalty-ul lui Ioniță la 0-0, în minutul 5, a fost foarte soft. După aia, Onea a vrut să-i rupă piciorul lui Krasniqi. N-am primit nici fault, am primit eu galben. După care, a făcut iar henț Morais. Nu se știe dacă a fost în careu sau afară.

Mai clar ca ăla nu se poate. Toate fazele astea au făcut, cu accidentări și alte probleme, să fim unde suntem. Ăsta este anul 2023 și trebuie să îl luăm ca atare”, a mărturisit Dan Petrescu.

Dan Petrescu, resemnat înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova: „Nu poți să iei titlul în fiecare an”

CFR Cluj s-a confruntat cu mai multe probleme de lot, însă în echipa de start ardelenilor au revenit Andrei Burcă și Mario Camora. Fundașul central a fost suspendat după cartonașul roșu văzut în meciul cu Sepsi din Cupa României Betano, în timp ce Mario Camora este pregătit să revină după accidentare.

Fundașul stânga va fi folosit titular și căpitan de către Dan Petrescu, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. „Lucrul ăsta cred că s-a văzut, mai ales că cei trei căpitani au lipsit la majoritatea meciurilor. Norocul nu poți să îl antrenezi. Boateng a lipsit și el mult, se vede și în jocul lui, nu a intrat în ritmul lui, Muhar a fost și el accidentat, la fel și Krasniqi. 

”Nu mă mai aștept la nimic, la ce să mă mai aștept. E posibil orice în fotbal. S-a văzut că e un play-off echilibrat, mici detalii au făcut rezultatele. S-a pierdut din cauza greșelilor personale și din cauza greșelilor de arbitraj.

Cât matematic nu avem dreptul să sperăm, e greu de crezut că noi vom câștiga toate meciurile și ceilalți vor pierde. Până la urmă s-au luat cinci titluri la rând, nu are de ce să fie dramă. Noi trebuie să dăm maximum. Dan Petrescu a făcut foarte multe la clubul ăsta, jucătorii au făcut foarte multe. Nu poți să iei titlul în fiecare an.

Real Madrid a pierdut campionatul anul ăsta, și Milanul, și Interul. Nu ar fi o tragedie dacă CFR nu îl ia, nici dacă nu prindem Europa. Sunt convins că jucătorii vor da totul, nu o să vedeți o echipă resemnată. Trebuie să credem până la capăt, indiferent ce face Farul”, a mai spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT