Fotbal intern

Universitatea Craiova, zero pe linie cu CFR Cluj şi FCSB! Oltenii au mari probleme cu rivalele la titlu

24.04.2021 | 16:15
Universitatea Craiova zero pe linie cu CFR Cluj si FCSB Oltenii au mari probleme cu rivalele la titlu
ADVERTISEMENT

U Craiova se pregăteşte de cele mai dificile meciuri din turul play-off-ului. Oltenii se vor duela cu CFR Cluj şi FCSB în următoarele două etape, meciuri care pot decide dacă trupa lui Marinos Ouzounidis rămâne sau nu în lupta pentru titlu.

După ce în sezonul trecut s-a luptat până în ultima etapă la titlu, U Craiova se află la şapte puncte în spatele liderului FCSB şi la şase de CFR Cluj. Ardelenii sunt următorii adversari ai echipei din Bănie, tocmai echipa care i-a suflat titlul în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova nu ştie să înscrie cu CFR Cluj şi FCSB. Nici din penalty nu dau gol oltenii

Contra lui CFR Cluj şi FCSB, U Craiova are o statistică horror în actualul sezon. În cele patru derby-uri din sezonul regulat, oltenii nu au marcat niciun gol şi au obţinut trei remize şi o înfrângere. Acum, în play-off, ca să reintre în lupta la titlu, echipa lui Marinos Ouzounidis are nevoie să înscrie în primul rând şi să obţină victoria în cele două derby-uri.

Prima rivală pe care a întâlnit-o în sezonul regulat a fost FCSB, pe 18 decembrie 2020, în Bănie. U Craiova a fost învinsă de liderul campionatului, scor 0-2, după dubla lui Dennis Man. Patru zile mai târziu, pe 22 decembrie, în Gruia, oltenii au plecat cu un punct de pe terenul lui CFR Cluj, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

În returul sezonului regulat, U Craiova putea să câştige derby-ul cu FCSB, disputat pe 4 aprilie, însă Alex Cicâldău a ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 62, iar trupa din Bănie a revenit acasă, din nou, cu un punct, dar fără să înscrie în poarta rivalilor.

Ultima etapă a sezonului regulat a adus al patrulea episod din derby-urile Universităţii Craiova împotriva contracandidatelor la titlu. Pe stadionul “Ion Oblemenco”, echipa lui Marinos Ouzounidis a ţinut-o în şah pe CFR Cluj, care putea trece pe primul loc în cazul unui succes, şi a obţinut o nouă remiză albă.

ADVERTISEMENT

Au progresat faţă de sezonul regulat din stagiunea trecută

Chiar dacă nu au marcat niciun gol împotriva rivalelor, oltenii au obţinut totuşi trei puncte în cele patru derby-uri din sezonul regulat. Situaţia a fost mult mai neagră în stagiunea trecută, când U Craiova nu a mişcat deloc în meciurile cu FCSB şi CFR Cluj din campionatul regulat.

U Craiova a pierdut toate cele patru derby-uri din sezonul regulat 2019-2020 şi nu a reuşit să marcheze deloc. Lucrurile au stat altfel în play-off-ul sezonului trecut. După o umilinţă pe Arena Naţională, 1-4 cu FCSB, oltenii şi-au revenit şi au legat două victorii în faţa marilor rivale.

ADVERTISEMENT

Întâi, U Craiova a învins-o pe CFR Cluj, scor 3-2, în Gruia, iar speranţele pentru titlu au fost reaprinse în Bănie. A urmat un succes cu FCSB, scor 2-1, pe “Ion Oblemenco” şi oltenii visau la un succes istoric, la 29 de ani de la ultimul trofeu câştigat în campionat.

Finala campionatului trecut s-a jucat în Bănie, în condiţii speciale, pe 3 august 2020. Chiar dacă a deschis scorul repede, prin Dan Nistor, U Craiova a trebuit să se recunoască învinsă la final, după golurile marcate de Vinicius, Kevin Boli şi Ciprian Deac.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – U Craiova: 2,20 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: