News

Video. Scene șocante în Israel: doi palestinieni, atac asupra unei stații de autobuz. Mai mulți morți și răniți. Atentatul, revendicat de Hamas. Update

Au fost scene șocante, joi dimineață, în Israel, acolo unde doi membri Hamas au declanșat un atac asupra unei stații de autobuz. S-au raportat mai mulți morți.
30.11.2023 | 14:36
Video Scene socante in Israel doi palestinieni atac asupra unei statii de autobuz Mai multi morti si raniti Atentatul revendicat de Hamas Update
Atentat terorist în Israel: doi membri Hamas, atac asupra unei stații de autobuz. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-11-2023
12:47

Gruparea teroristă Hamas a revendicat atentatul de la Ierusalim

Joi după amiaza, gruparea teroristă palestiniană Hamas a revendicat atentatul care a avut loc la orele dimineții în Ierusalim. Reamintim că trei oameni au murit și mai mulți au fost răniți după ce doi bărbați au deschis focul într-o stație de autobuz.

Fraţii Mourad Nemr (38 de ani) şi Ibrahim Nemr (30 de ani) (…), membri ai brigăzilor Ezzedin al-Qassam din Sur Baher (…) s-au sacrificat întreprinzând o operaţiune” care “a ucis trei colonişti şi a rănit alţii“, afirmă ramura armată a Hamas într-un comunicat postat pe Telegram, scrie Sky News.

Poliția israeliană a confirmat identitatea teroriștilor și a anunțat că aceștia au fost uciși la fața locului. De cealaltă parte, islamiștii spun că atacul de joi este un răspuns la ”crimele” israelienilor din Fâșia Gaza.

Confirmăm că această operațiune a venit ca un răspuns firesc la crimele fără precedent ale ocupației, inclusiv masacrele brutale din Fâșia Gaza și uciderea copiilor în Jenin, precum și pentru condițiile în care prizonierii noștri sunt ținuți în închisorile ocupației”, mai spun cei de la Hamas.

 

În plin armistițiu cu IDF (Armata israeliană), Hamas atacă pe teritoriul statului Israel. Au fost scene șocante, joi dimineață, în Ierusalim, acolo unde doi membri Hamas au declanșat un atac asupra unei stații de autobuz.

Atentat terorist în Israel: doi membri Hamas, atac asupra unei stații de autobuz

În jurul orei locale 7:40, doi oameni palestinieni înarmați, membri Hamas, au coborât dintr-un vehicul pe strada Weizman, la intrarea principală în Ierusalim, și au deschis focul asupra oamenilor aflați într-o stație de autobuz.

ADVERTISEMENT

Atacul terorist de joi dimineață s-a soldat cu trei persoane ucise și șase rănite, două dintre ele în stare gravă. Aceste informații au fost oferite de poliția și medicii israelieni, citați de publicația Times of Israel.

Forțele de ordine israeliene au reacționat prompt. Poliția a anunțat că doi soldați aflați în afara serviciului și un civil înarmat din zonă au intervenit, ucigându-i pe cei doi teroriști.

ADVERTISEMENT

S-a aflat rapid și identitatea teroriștilor. Atacatorii sunt rude între ei. Vorbim de frații Murad Namr, 38 de ani, și Ibrahim Namr, 30 de ani, originari din localitatea Sur Baher din Ierusalimul de Est.

Potrivit agenției de securitate Shin Bet, cei doi erau membri Hamas și au fost anterior închiși pentru activitate teroristă. Murad a fost închis între 2010 și 2020 pentru planificarea unor atacuri teroriste sub direcțiile unor elemente teroriste din Fâșia Gaza, iar Ibrahim a fost închis în 2014 pentru activitate teroristă.

ADVERTISEMENT

Imagini cu atacul din Ierusalim, apărute pe internet

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe imagini care surprind momentul atacului terorist. Se observă teroriștii care erau înarmați cu o pușcă de asalt M-16 și o armă de mână. La percheziția polițiștilor asupra vehiculului palestinienilor au fost găsite cantități mari de muniție.

Serviciul de ambulanță israelian a oferit informații despre victime. Medicii au declarat decesul unei femei de 24 de ani la fața locului. Alte opt victime rănite au ajuns la spitale din Ierusalim.

ADVERTISEMENT

Din păcate, un bărbat în vârstă și o femeie, care au fost răniți grav, au fost ulterior declarați morți. Tânăra ucisă la fața locului este Liviya Dickman. Vârstnicul, Ashdod Elimelech Wasserman, este un judecător de 73 de ani. Cea de-a treia victimă este Hannah Ifergan, în vârstă de 60 de ani.

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu...
Explozii puternice în portul Feodosia. Rusia afirmă că Ucraina a atacat Crimeea cu 38 de drone
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile...
Șofer drogat la volanul unui bolid de 260.000 de euro, prins pe străzile din Arad. Mașina avea numere false
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
O fotografie ce nu poate fi explicată. Telefon mobil în anul 1962
O fotografie ce nu poate fi explicată. Telefon mobil în anul 1962
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele...
Cristina Șișcanu s-a filmat în duș și a pus imaginile pe internet! Pozele au stârnit discuții aprinse! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția