News

Unul dintre răniții de la Rafinăria OMV Petrom de la Brazi a murit. Bărbatul se afla în spital de 3 zile

Unul dintre răniții de la Rafinăria OMV Petrom de la Brazi a murit. Bărbatul se afla în spital de 3 zile după incendiul puternic care a făcut prăpăd.
03.05.2023 | 17:00
Unul dintre ranitii de la Rafinaria OMV Petrom de la Brazi a murit Barbatul se afla in spital de 3 zile
Fumul degajat de incendiu a fost vizibil în Ploiești Sursa foto: Observatorul Prahovean / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unul dintre răniții de la Rafinăria OMV Petrom de la Brazi a murit. Bărbatul se afla în spital de 3 zile după incendiul puternic care a făcut prăpăd. Incendiul din incinta Rafinăriei OMV Petrom s-a soldat inițial, pe 1 mai 2023, cu rănirea a trei persoane.

Unul dintre răniții de la Rafinăria OMV Petrom a murit

Una dintre victime a fost transportată de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind vorba de un bărbat care a suferit arsuri groaznice. Autoritățile au menționat că rafinăria prahoveană e aflată în revizie de 6 săptămâni, perioadă în care sunt efectuate diverse verificări ale instalațiilor.

ADVERTISEMENT

Din motive necunoscute momentan, la una dintre instalațiile respective a izbucnit un incendiu, trei persoane fiind cuprinse de flăcări. Incendiul a fost stins rapid cu ajutorul serviciului propriu de pompieri ai rafinăriei, fără a mai fi nevoie de intervenția ISU Prahova. Cu toate acestea, reprezentanții ISU Prahova au fost chemați la fața locului atunci când s-a constatat că victimele au nevoie de asistență de specialitate. Asta, în condițiile în care un bărbat de 59 de ani a suferit arsuri de gradele III-IV pe 72% din suprafața corpului.

Mai mult, victima a avut și arsuri de căi aeriene superioare, fiind transportat de urgență cu un elicopter SMURD la UPU Floreasca. În ciuda eforturilor medicilor de a-l menține în viață, bărbatul a murit după două zile și jumătate de spitalizare. Totodată, o altă victimă în vârstă de 55 de ani a suferit arsuri de gradul II-III pe 15% din suprafața corpului și a ajuns la UPU Ploiești.

ADVERTISEMENT

Al treilea bărbat rănit e are 60 de ani și a suferit un traumatism la piciorul stâng, însă a refuzat examinarea medicală și transportul la spital. IPJ Prahova a anunțat că vor fi efectuate cercetări în acest caz grav: ”În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate si sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Incendiul de la OMV Petrom Brazi a fost vizibil de la mare distanță, fumul fiind observat de oameni din diverse cartiere ale Ploieștiului. ”În această după amiază, în incinta unui operator economic de pe raza comunei Brazi s-a produs un eveniment care, inițial, nu a presupus intervenția serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, am fost solicitați pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane implicate în eveniment. Pentru gestionarea operativă a evenimentului a fost alocată o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD U-TIM și două ambulanțe SAJ. Totodată, la locul evenimentului se deplasează și elicopterul SMURD. Intervenția este în dinamică”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

OMV Petrom a transmis condoleanțe familiei îndurerate, în acest caz. ”Din păcate, una dintre persoanele implicate în incidentul care a avut loc pe 1 mai la rafinăria Petrobrazi a decedat. Este vorba despre un bărbat în vârsta de 59 de ani, salariat al unuia dintre contractorii angajați în revizia rafinăriei. Acesta fusese transportat de urgență, cu elicopterul, către un spital din Capitală, imediat după producerea incidentului.

ADVERTISEMENT

Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Suntem în permanentă legătură cu contractorul pentru a ne asigura că familia beneficiază de tot sprijinul în aceste momente dificile. O a doua persoană implicată în incident este internată, în stare stabilă. Ne exprimăm speranța pentru o recuperare rapidă. A fost constituită o echipă de investigație independentă, iar echipa rafinăriei cooperează îndeaproape cu autoritățile pentru a determina cauzele incidentului.

Menționăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de șase săptămâni. Între timp, toate lucrările similare din cadrul rafinăriei au fost suspendate”, a transmis OMV Petrom, conform Observatorul Prahovean.

ADVERTISEMENT
Tags: