News

Unul dintre ucrainenii rătăciți în munți, găsit mort. Ce a încercat să facă pentru a scăpa

Unul dintre cei doi ucraineni rămași în munții din Maramureș a fost găsit mort de frig, de un cioban din zonă. Omul a murit de frig.
28.12.2022 | 09:44
Unul dintre ucrainenii rataciti in munti gasit mort Ce a incercat sa faca pentru a scapa
Elicopter SMURD, solicitat pentru a salva ucrainenii. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Bărbatul ar fi încercat să se salveze mâncând frunze și zăpadă. Salvatorii spun că toți ucrainenii, care au fugit de război și și-au riscat viața în munții din Maramureș, nu au vrut să fie găsiți și au preferat să moară de frig.

A fost găsit un alt ucrainean dispărut în munți

Ucraineanul a fost găsit mort aproape de o prăpastie, de către un cioban care trecea prin zonă. Omul a murit, cel mai probabil, de frig, deși a încercat să rămână în viață mâncând frunze.

ADVERTISEMENT

Un alt ucrainean e dat în continuare dispărut și sunt șanse minime ca acesta să fie găsit în viață. Cu toate acestea, căutările vor fi reluate cu un elicopter SMURD, ca și până acum, conform Realitatea.

Inițial, șase ucraineni tineri fugiseră de Crăciun din țară pentru a nu se înrola în armată. Au refuzat să colaboreze cu autoritățile din România pentru a nu fi trimiși înapoi în Ucraina, însă patru dintre aceștia au fost salvați.

ADVERTISEMENT

Exceptând bărbatul găsit mort în ultimele ore, un alt individ s-a pierdut, cel mai probabil, prin munți și are șanse minime să mai fie în viață. Anchetatorii spun că toți tinerii erau îmbrăcați în haine de stradă, nefiind pregătiți pentru o aventură montană.

”Din informaţiile pe care le avem în prezent, grupul s-a scindat: trei au pornit spre baza muntelui, pe teritoriul României, iar al patrulea, aflat în imposibilitatea de a se deplasa, a rămas în aşteptarea echipelor de salvare. Este foarte probabil ca distanţa între grup şi cetăţeanul ucrainean rămas să fie de aproximativ 5 kilometri”, transmitea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab, în urmă cu două zile.

ADVERTISEMENT

În momentul în care au reușit să salveze primul grup de oameni, salvatorii s-au lovit de încăpățânarea acestora, care nu au dorit să le transmită unde se află.

”Este în viaţă. Cu hipotermie, dar conştient şi s-a putut comunica cu el în dimineaţa asta. A ales într-un final să ne asculte şi să ne ofere localizarea.

ADVERTISEMENT

Era circumspect cu localizarea, fapt care ne-a îngreunat căutarea enorm. Mai sunt încă trei despre care nu ştim unde sunt fiindcă nu au semnal telefonic, iar unul dintre ei este, de asemenea, rănit“, a afirmat directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

ADVERTISEMENT