Sport

Urmările incidentelor de la Fiorentina – Inter! Interdicție de 10 ani pe stadioane pentru 18 ultraşi

Meciul dintre Fiorentina și Inter Milano din etapa a 5-a a campionatului Italiei, încheiat cu victoria oaspeților cu 3-1, a fost precedat de incidente între fanii celor două echipe, 18 suporteri ai echipei vizitatoare fiind arestați.
23.09.2021 | 10:25
Urmarile incidentelor de la Fiorentina  Inter Interdictie de 10 ani pe stadioane pentru 18 ultrasi
ADVERTISEMENT

Relaxarea restricțiilor în unele țări, în funcție de evoluția pandemiei, care a atras și permiterea populării tribunelor cu spectatori, este o sabie cu două tăișuri. Cei mai recalcitranți suporteri par a fi cei francezi, care au întrerupt două meciuri de campionat, însă nici italienii nu se lasă mai prejos.

18 ultraşi arestați după Fiorentina – Inter 1-3

Marți, Fiorentina a primit replica echipei Inter Milano, campioana en-titre. Incidentele dintre suporteri au avut loc, de această dată, în afara arenei, la foarte scurt timp după ce autorcarul echipei oaspete a ajuns la arenă.

ADVERTISEMENT

Au fost implicate câteva zeci de persoane, iar prin aer au zburat mai multe bețe, pietre și chiar fumigene. Poliția a arestat 18 suporteri ai lui Inter, 13 dintre aceștia având, deja, interdicție de a mai intra pe stadioane.

Iar primele măsuri au apărut, deja. Toți cei 18 vor urmări meciurile doar la televizor în următorii zece ani, deoarece nu vor mai avea voie să ia loc în tribunele vreunei arene. În paralel, poliția îi caută pe toți participanții la evenimente, alți 12 fiind, deja, identificați.

ADVERTISEMENT

Inzaghi a fost mulțumit de reacția jucătorilor săi

În ceea ce privește meciul în sine, Inter s-a impus cu 3-1, prin golurile marcate de Darmian (52), Dzeko (55) și Perisic (87), după ce Sottil a deschis scorul pentru gazde (23).

Am suferit în prima jumătate de oră, iar meritul aparține în totalitate Fiorentinei. Dar ne-am revenit, am marcat de trei ori și puteam înscrie și alte goluri. Nu a fost ușor, dar performanța este grozavă. Sunt mulțumit de reacția pe care au avut-o elevii mei”, a declarat după meci antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Franța conduce în topul incidentelor

Pe 23 august, partida Nice – Marseille, contând pentru etapa a treia, a fost abandonată în minutul 77, la scorul de 1-0. Câțiva suporteri ai formației gazdă au aruncat cu diverse obiecte către Dimitri Payet, iar atacantul lui OM le-a trimis înapoi, fiind susținut în același mod de Alvaro Gonzalez.

Ca urmare, zeci de fani ai lui Nice au pătruns pe teren cu intenția de a-i bate pe jucătorii lui Olympique. Arbitrul Benoit Bastien a decis să întrerupă meciul și a trimis jucătorii celor două echipe la vestiare. După o oră, el a decis reluarea partidei, dar fotbaliștii din Marseille au refuzat să mai iasă pe gazon.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la pauza meciului Lens – Lille (18 septembrie, în etapa a 6-a), au existat altercații. Mai mulți ultrași ai gazdelor au pătruns pe teren pentru a se bate cu fanii lui Lille. Pe cale de consecință, repriza a doua s-a reluat cu o întârziere de o jumătate de oră, nu înainte ca forțele de ordine să-i evacueze pe huligani.

De această dată, meciul s-a încheiat pe teren, cu victoria celor de la Lens, golul fiind marcat de Frankowski cu un sfert de oră înainte de final.

ADVERTISEMENT