News

Elevi arestaţi pentru trafic de droguri, la Tulcea. Ei le vindeau substanţe interzise inclusiv colegilor

Au fost organizate zece percheziții domiciliare. Șapte persoane au fost arestate preventiv, printre care și cei doi elevi.
14.09.2023 | 18:03
Elevi arestati pentru trafic de droguri la Tulcea Ei le vindeau substante interzise inclusiv colegilor
Elevi arestaţi pentru trafic de droguri, la Tulcea. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elevi arestaţi pentru trafic de droguri, la Tulce. În total, șapte oameni au fost ridicați de oamenii legii, printre care doi liceeni. Conform anchetatorilor aceștia vindeau cannabis, iar printre clienți se numărau inclusiv elevi.

Elevi arestaţi pentru trafic de droguri, la Tulcea

Două dosare penale au fost deschise pentru infracțiunea de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Cele șapte persoane erau suspectate de această faptă. Cercetările au fost efectuate de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, traficanții și-au desfășurat activitatea în perioada de la începutul anului trecut, până în prezent. Cei doi elevi arestați de polițiști comercializau droguri inclusiv colegilor, în unitățile de învățământ.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2022 – septembrie 2023, bănuiţii ar fi comercializat cannabis, în mod repetat (peste 80 de acte materiale), consumatorilor de droguri din judeţul Tulcea, inclusiv elevi.

ADVERTISEMENT

Activitatea infracţională ar fi fost facilitată de împrejurarea că doi dintre bănuiţi sunt elevi şi ar fi avut acces la consumatorii de droguri din unităţile de învăţământ în care erau şcolarizaţi”, a anunțat IPJ Tulcea.

Unul dintre elevii arestați este minor

Astfel, marți, au fost organizate zece percheziții la domiciliile suspecților. În urma acțiunii, au fost descoperite cantități de cannabis și cocaină, cântare electronice, grindere și sume de bani considerabile.

ADVERTISEMENT

„La data de 12 septembrie a.c. au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară. Au fost identificate și ridicate cantități de cannabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută”, au adăugat polițiștii.

Cei șapte traficanți de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei au ajuns în fața magistraților care au decis să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Unul dintre elevii implicați este minor, conform oamenilor legii.

ADVERTISEMENT

Amintim că în această dimineață, au fost organizate 11 percheziții domiciliare în București, în cazul săvârșirii a două infracțiuni: trafic de droguri de risc și contra înfăptuirii justiției. Printre cei vizați de percheziții se numără și prietenii lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, acum câteva săptămâni.

 

 

ADVERTISEMENT