News

Urmărire la nivel european. A furat 30 de milioane de euro în doar 13 zile

Dat în urmărire la nivel european. A furat în doar 13 zile 30 de milioane de euro, fiind ajutat de complici români
04.11.2021 | 17:11
Urmarire la nivel european A furat 30 de milioane de euro in doar 13 zile
ADVERTISEMENT

O adevărată „vânătoare” la nivel european este în curs de derulare, în încercarea de a prinde un individ învinuit de unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Angliei, arată o investigație a BBC.

A fost dat în urmărire la nivel european după ce a furat în jur de 30 de milioane de euro

Se presupune că Alfredo Lindley este cel care ar fi dirijat, în decembrie 2019, o serie de jafuri în locuințele de lux a trei vedete – inclusiv un raid cu o pradă de 25 de milioane de lire sterline în locuința moștenitoarei boss-ului Formula 1, Tamara Ecclestone. Totodată, Lindley mai este acuzat de justiția italiană că a pătruns, în 2009, în locuința lui Patrick Vieira, actualmente manager al clubului de fotbal englez Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

Se presupune că hoțul este în Serbia

În Italia, bărbatul în vârstă de 40 de ani, din Peru, are antecedente penale pentru înșelătorii și furturi, sub numeroase nume, care datează încă din 1995, în conformitate cu documentele judiciare obținute de BBC. Lindley a utilizat cel puțin 19 identități pe parcursul ultimului deceniu, susțin dosarele, inclusiv Daniel Vukovic, Ljubomir Romanov și Ljubomir Radosavlejic. Acele identități au conexiuni cu mai multe orașe europene, inclusiv cu Belgrad, Sarajevo, Milano și Zagreb, susțin rapoartele.

A fost judecat folosind un nume fals

La 27 august, Lindley a compărut în fața tribunalului din Belgrad cu numele de Ljubomir Romanov, riscând să fie extrădat în Regatul Unit. Demersul a fost intentat de departamentul specializat în combaterea crimei organizate din Republica Serbia. Autoritățile sârbe ar fi refuzat însă extrădarea lui Lindley și se consideră că acesta se află în prezent la Belgrad.

ADVERTISEMENT

El a fost descris ca fiind unul dintre coproprietarii unei societăți de construcții din centrul Belgradului. Conform actelor de identitate emise de guvernul sârb, domiciliul său se află în Obrenovac, o municipalitate din Belgrad.

I-au trebuit doar 13 zile să fure aproape 30 de milioane de euro

Detectivii Poliției Metropolitane au transmis că Lindley este ”căutat pentru a fi interogat în legătură cu o serie de spargeri de mare valoare comise în decembrie 2019 în cartierele Kensington și Chelsea”.

ADVERTISEMENT

În primele 13 zile ale lunii decembrie 2019, Tamarei Ecclestone, lui Frank Lampard și fostului proprietar decedat al clubului Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, le-au fost furate bunuri în valoare estimată de 26 de milioane de lire sterline din imobilele lor din vestul Londrei.

Numai raidul de pe proprietatea Tamarei Ecclestone, care se află pe una dintre cele mai prestigioase străzi din lume, se consideră a fi cel mai mare jaf domestic din istoria juridică engleză. Mare parte din bijuteriile și ceasurile sustrase nu au mai fost găsite.

ADVERTISEMENT

Patru cetățeni români au fost găsiți nevinovați de conspirație

În cursul acestui an, patru cetățeni români, care erau acuzați de complicitate, fost achitați în urma unui proces de două luni. În schimb, Jugoslav Jovanovic, în vârstă de 24 de ani, Alessandro Donati, în vârstă de 44 de ani, și Alessandro Maltese, în vârstă de 45 de ani, cu toții sunt de naționalitate italiană, au fost extrădați în Marea Britanie și care și-au recunoscut participarea la aceste spargeri. Pe 15 noiembrie, aceștia vor fi judecați la Isleworth Crown Court.

Lindley și Jovanovic au călătorit la Londra Stansted din Stockholm pe 30 noiembrie 2019, sub numele de Daniel Vukovic, potrivit detaliilor prezentate într-un proces conex. Cei doi și-au stabilit o bază, în sud-estul Londrei. Jovanovic a pătruns în casa din vestul Londrei a fostului star al echipei Chelsea și al Angliei, Frank Lampard, și a soției sale, Christine, a doua zi, când aceștia erau plecați. Poliția îl suspectează pe Lindley de implicare în jaf.

Au jefuit locuința fostului patron decedat al clubului Leicester FC

Ulterior, pe 10 decembrie, o locuință din Knightsbridge, Regatul Unit, care aparținea Vichai Srivaddhanaprabha, miliardarul care deținea Leicester City, a fost jefuită. În octombrie 2018, Vichai Srivaddhanaprabha a decedat într-un accident cu elicopterul în afara stadionului King Power Stadium din Leicester, Regatul Unit și familia sa pretinde că casa a rămas de atunci goală.

În acest caz, Lindley, alături de Jovanovic, Maltese și Donati, sunt acuzați că au jefuit casa. În luna noiembrie a anului trecut, jurații au aflat că printre bunurile furate se numără șapte ceasuri Patek Philippe, un ceas inteligent Tag Heuer și aproximativ 400.000 de euro în numerar.

ADVERTISEMENT