News

Urme de coronavirus într-un apartament nelocuit din China. Care este explicația

30.08.2020 | 18:32
Urme de coronavirus intrun apartament nelocuit din China Care este explicatia
ADVERTISEMENT

Urme de coronavirus au fost găsite în toaleta unui apartament nelocuit din China. Descoperirea s-a produs în orașul Guangzhou. Specialiștii au dezvoltat o teorie care ar explica incidentul. Ei consideră că patogenul a fost purtat prin aer și prin țevile de canalizare.

Un caz similar s-ar fi produs cu 17 ani în urmă când a izbucnit un focar de SARS în Hong Kong.

Urmele de COVID-19 au fost detectate în luna februarie pe chiuvetă, robineți și pe mânerul dușului. Șocant pentru cercetătorii chinezi, de la Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor, a fost faptul că în apartamentul din Guangzhou nu mai locuise nimeni de multă vreme.

ADVERTISEMENT

China: Coronavirus se transmite prin aer și țevile de canalizare

Specialiștii din China au descoperit că apartamentul contaminat se află deasupra unui imobil în care locuiau cinci persoane infectate cu noul coronavirus.

Concluzia chinezilor este că virusul se poate răspândi prin țevile de apă prin particule mici de apă formate din tragerea apei. Aceste particule, numite aerosoli, au cărat virusul în băile aflate la 10-12 etaje mai sus de apartamentul în care locuiau persoanele bolnave, conform cercetătorilor din China.

ADVERTISEMENT

Experții din domeniul medical au afirmat că acest virus nemilos se răspândește în principal prin picături de salivă eliberate din gură sau nas în timpul vorbirii, respirației, tusei sau strănutului.

Cazul din Guangzhou amintește de o situație creată acum 17 ani. Atunci 329 de persoane care locuiau într-un complex rezidențial s-au îmbolnăvit de SARS. Virusul s-a răspândit din cauza canalizării defectuoase, iar 42 de persoane din acea locație au decedat.

ADVERTISEMENT

Pandemia creată de coronavirus a schimbat întreg universul nostru. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a tras recent un nou semnal de alarmă.

”Pentru mulţi oameni, lipsa interacţiunilor sociale, din cauza pandemiei, a avut efecte profunde asupra sănătăţii mentale. Criza Covid-19 a avut impact asupra sănătăţii mentale a milioane de oameni, în contextul stărilor de anxietate şi a temerilor cauzate, dar şi prin perturbarea serviciilor de sănătate psihică. Oamenii aflaţi în unităţi medicale de termen lung, precum centrele de asistenţă şi instituţiile psihiatrice, sunt expuşi riscurilor crescute de infectare.”, a declarat liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT