News

Urme de viață printre dărâmăturile blocului prăbușit din Miami. ”Acest mic miracol va aduce bucurie unei familii rănite”

Voluntarii au reușit ofere o veste pozitivă după zile întregi de căutări printre dărâmăturile blocului prăbușit din Miami.
10.07.2021 | 20:13
Urme de viata printre daramaturile blocului prabusit din Miami Acest mic miracol va aduce bucurie unei familii ranite
ADVERTISEMENT

La 16 zile de la tragedia din Miami, voluntarii au dat peste un miracol ce oferă o urmă de speranță. Vestea pozitivă a fost anunțată de primarul Daniella Levine Cava, într-o conferință de presă.

Miracolul se numește Binx și este o pisică care locuia cu familia sa într-un apartament de la etajul nouă, în blocul prăbușit în Miami. Binx s-a reunit vineri cu familia sa după ce voluntarii l-au găsit sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

”După 16 zile lungi și extrem de dificile, sunt fericită că pot să împărtășesc o mică veste bună”, a declarat Daniella Levine Cava, potrivit CNN.

O pisică a fost găsită printre dărâmăturile blocului din Miami, ”după 16 zile lungi și extrem de dificile”

Foto: Facebook

Primarul Levine Cava a spus că există persoane care hrănesc pisicile din zona care înconjoară locul prăbușirii și unul dintre voluntari a crezut că a recunoscut felina.

ADVERTISEMENT

Acesta a adus-o într-un adăpost pentru animale, unde a fost identificată ca aparținând uneia dintre familiile din clădire, conform Observatornews.

”Mă bucur că acest mic miracol va aduce bucurie în viața unei familii rănite în această teribilă tragedie”, a declarat Levine Cava.

ADVERTISEMENT

“Există o mulțime de pisici în zonă și am trimis Departamentul de Servicii pentru Animale pentru a găsi felinele și i-am sprijinit, de asemenea, pe cei care s-au oferit voluntari să hrănească pisicile”, a adăugat aceasta.

Bilanţul victimelor tragediei din Miami a crescut la 79. Autorităţile locale au anunţat că sunt șanse mici să mai găsească supravieţuitori.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc în urmă cu 16 zile. Clădirea, denumită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în mod încă inexplicabil, chiar dacă structura clădirii părea în unele locuri degradată.

Autoritățile au efectuat căutări permanente, 24 de ore din 24, în ultimele două săptămâni printre dărâmăturile a ceea ce a fost odată o clădire cu 12 etaje pe malul oceanului în oraşul Surfside. Din păcate, în fiecare zi bilanțul victimelor a crescut.

“Cu tristeţe profundă vă anunţ în această după-amiază  că am luat decizia extrem de dificilă de a trece de la faza de salvare şi căutare la cea de strângere (a cadavrelor)”, a spus, miercuri, Daniella Levine Cava, menţionând la acea oră că 86 de persoane sunt încă date dispărute.

ADVERTISEMENT
Tags: