News

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, cere un ”salariu minim decent pentru toţi cei care lucrează”

08.05.2021 | 19:00
Ursula von der Leyen Presedintele Comisiei Europene cere un salariu minim decent pentru toti cei care lucreaza
ADVERTISEMENT

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a afirmat că toți cei care lucrează trebuie să primească un salariu decent. Anunțul a fost făcut la Summitul social din Portugalia.

Discuțiile referitoare la salariul minim au fost pe agenda liderilor Uniunii Europene care s-au întâlnit în Portugalia în acest weekend.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să găsim o modalitate de a oferi un salariu decent pentru toţi cei care lucrează toată ziua astfel încât aceştia să poată cel puţin trăi din munca lor”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Agerpres.

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, cere un ”salariu minim decent”. Liderii UE promit o Europă mai bună

Liderii UE s-au întâlnit vineri în Portugalia și au promis să construiască o Europă mai economică și mai socială după daunele economice provocate de pandemie.

ADVERTISEMENT

“Vom transforma modelul de guvernanţă economică în Europa. Va fi mai echilibrat, mai corect, mai puţin financiar, mai economic şi mai social”, a declarat prim-ministrul portughez Antonio Costa.

Gazda summitului de la Porto a promis o ”Europă mai bună”. La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit despre proiectele legislative aflate în desfăşurare la Bruxelles prin care se dorește o creștere a salariilor minime în UE. Totuși, șeful statului francez a precizat că există dificultăţi, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

“Există rezistenţă, reticenţă, momente de tensiune, dar acestea sunt necesare pentru ca azi să existe progrese”, a declarat Macron.

”Redistribuirea bogăţiei este singura modalitate de a scoate oamenii din sărăcie”

“Nu poate exista o revizuire generală a modelului nostru social fără a ne regândi modelul economic. Trebuie să trecem de la vechea naraţiune bazată pe austeritate şi disciplină bugetară, axată doar pe profituri şi productivitate, la o economie în serviciul oamenilor. Creşterea salariilor şi redistribuirea bogăţiei este singura modalitate de a scoate oamenii din sărăcie”, a declarat Luca Visentini, secretar general al Confederaţiei Sindicatelor Europene.

ADVERTISEMENT

Franţa, Italia, Spania şi Portugalia sunt în favoarea armonizării salariilor minime. Aceste lucru este refuzat de ţările din nord, dar şi cele din est.

ADVERTISEMENT