News

USR acuză PSD și PNL că refuză să elimine taxa pe boală: ”Statul a mai încasat 2 milioane de euro de la bolnavi”

USR acuză PSD și PNL că își pasează răspunderea ca să nu elimine taxa pe boală. ”Într-o săptămână, statul a mai încasat 2 milioane de euro de la bolnavi”
15.03.2024 | 23:07
USR acuza PSD si PNL ca refuza sa elimine taxa pe boala Statul a mai incasat 2 milioane de euro de la bolnavi
USR acuză PSD și PNL că refuză să elimine taxa pe boală Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Uniunea Salvați România acuză cele două partide că au lăsat să treacă termenul de vot pentru ordonanța care conține taxa fără să facă nimic pentru a o elimina.

USR acuză PSD și PNL că refuză să elimine taxa pe boală

USR susține că banii obținuți din această taxă sunt folosiți de guvernul PSD-PNL pentru ”a finanţa sinecuri şi pensii speciale”, fiind motivul pentru care cele două partide refuză să o elimine.

ADVERTISEMENT

”Într-o singură săptămână în care PSD şi PNL au refuzat să elimine taxa pe boală, statul a mai încasat 2 milioane de euro de la bolnavi, inclusiv pacienţi cu cancer şi mame cu nou-născuţi.

Aceşti bani sunt folosiţi de Guvernul PSD-PNL pentru a finanţa sinecuri şi pensii speciale.

Termenul de vot pentru ordonanţa care conţine aberanta taxă pe boală a expirat pe 12 martie la comisiile de muncă şi buget din Camera Deputaţilor. Însă PSD şi PNL îşi pasează responsabilitatea ca să mai încaseze milioane de euro de la bolnavi.

ADVERTISEMENT

Comisia de muncă este condusă de Adrian Solomon (PSD), iar Comisia de buget este condusă de Bogdan Huţucă (PNL)”, se arată în comunicatul de presă transmis de USR.

Reprezentanții USR au declarat că au solicitat ca proiectul care conține taxa pe boală să fie pus pe ordinea de zi la Comisia de muncă, dar PSD așteaptă raportul de la PNL. Solicitarea de discutare a ordonanței şi eliminare a taxei va fi introdusă şi săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

”A mai trecut o săptămână, au mai încasat 2 milioane de euro de la bolnavi, pentru că de aici le este uşor să ia bani.

În timp ce o treime dintre spitale sunt aproape de incapacitate de plată şi bolnavilor li se spune să vină cu medicamentele de acasă, PNL păstrează taxa pe boală.

ADVERTISEMENT

Termenul de vot, 12 martie, a trecut deja şi au refuzat cererea noastră de introducere pe ordinea de zi. Este inadmisibil să existe această taxă pe boală care afectează astăzi şi bolnavii de cancer şi mamele cu nou-născuţi”, declară deputata USR Oana Ţoiu.

ADVERTISEMENT