News

USR îl reclamă pe Piedone la DNA și ANI. ”Caracatiţa cu rude şi pile”

USR depune plângeri la ANI şi DNA împotriva ”caracatiţei cu rude și pile” a lui Cristian Popescu Piedone din |Primăria Sectorului 5.
19.04.2024 | 16:52
USR il reclama pe Piedone la DNA si ANI Caracatita cu rude si pile
USR, plângeri la ANI și DNA contra primarului Piedone Sursa foto: Facebook USR
ADVERTISEMENT

O anchetă a jurnaliștilor de la G4Media a scos la lumină faptul că 46 de persoane, „rude, interpuşi, interlopi şi oameni de încredere” ai lui Cristian Popescu Piedone au fost angajați în Primăria Sectorului 5.

USR îl reclamă pe Piedone la DNA și ANI

Uniunea Salvați România (USR) anunţă că va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi ”caracatiţei cu rude şi pile” instalate în primărie.

ADVERTISEMENT

„Plângerile USR sunt făcute în contextul dezvăluirilor făcute de G4Media despre caracatiţa lui Cristian Popescu Piedone care reuneşte 46 de rude, interpuşi, interlopi şi oameni de încredere care împart funcţii publice, salarii de mii de euro, influenţă politică, averi fabuloase şi contracte de la stat.

Este inacceptabil ca o primărie care ar trebui să servească interesele publice să fie transformată într-o agenţie de ocupare a forţei de muncă pentru rudele şi pilele lui Piedone.

ADVERTISEMENT

Ştiam deja că ginerele şi trei nepoţi au fost angajaţi de primar, dar după dezvăluirile din presă care arată că 46 de persoane din marea familie a lui Piedone primesc bani publici în diverse funcţii, sesizăm autorităţile competente ca să investigheze cu fermitate aceste acţiuni.

Nu vom tolera ca viitorul comunităţii noastre să fie jefuit şi manipulat de o mână de oameni lacomi şi lipsiţi de scrupule”, a afirmat avocatul Alexandru Dimitriu, liderul consilierilor USR Sector 5 şi candidatul Dreapta Unită, într-un comunicat de presă al USR.

ADVERTISEMENT

În ultimul raport, Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că primarul Cristian Popescu Piedone este în conflict de interese administrativ după ce şi-a numit ginerele în Comisia pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

„ANI nu trebuie să oprească investigaţiile aici, Primăria Sectorului 5 e plină de rudele lui Piedone. De asemenea, DNA ar trebui să intervină pe fir.

ADVERTISEMENT

Infiltrarea rudelelor şi interlopilor în structurile primăriei este o insultă la adresa principiilor de transparenţă, integritate şi buna guvernare”, se mai arată în comunicatul citat.

ADVERTISEMENT