News

USR vrea referendum pentru „Fără penali în funcții publice” în acest an. Anunțul lui Dan Barna

06.07.2020 | 21:03
USR vrea referendum pentru „Fără penali în funcții publice” în acest an. Anunțul lui Dan Barna
Președintele USR, Dan Barna/ Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

USR cere ca referendumul „Fără penali în funcții publice” să aibă loc în același timp cu alegerile locale.

Președintele USR, Dan Barna, a solicitat Camerei Deputaților să organizeze referendumul simultan cu alegerile din septembrie.

ADVERTISEMENT

Motivul invocat de USR e reprezentat de faptul că după ce va fi votată inițiativa, Guvernul va fi nevoit să organizeze un alt referendum în luna august, pentru a revizui Constituția.

Dan Barna vrea ca referendumul „Fără penali în funcții publice” să fie organizat în septembrie

Înțeleg, domnule președinte al PSD, că încercați să faceți în așa fel încât referendumul pentru «Fără Penali» să fie programat cândva prin luna august. Probabil v-a zis cineva că astfel sunt șanse să pice.

ADVERTISEMENT

Nu fiți Dragnea, domnule Ciolacu! Nu vă jucați cu voința poporului. S-au mai jucat și alții și când au tras linie n-a ieșit bine. Dacă v-ați gândit că oamenii vor fi demobilizați în august, vă asigur că vă înșelați. Oameni nu sunt mai toleranți la hoție dacă e cald afară.

Suntem în pandemie și oamenii nu trebuie să își asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeași zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puțini bani, știm deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare. Nu există moment mai bun să dăm un semnal penalilor cu vise de mărire decât alegerile”, a declarat Dan Barna, potrivit Digi 24.

Același lucru i-a fost solicitat și premierului Ludovic Orban: „Ar fi o reparație morală față de oamenii care au semnat pentru ea. Noi n-am uitat cum unii dintre primarii dumneavoastră au făcut tot ce le-a stat în putință ca să nu valideze acele semnături. Nu v-am cerut nimic atunci, dar o fac acum.

ADVERTISEMENT

Arătați-ne că într-adevăr vreți să mergem pe alt drum. Arătați-le românilor că PNL vrea într-adevăr o Românie mai bună decât până acum. Arătați-ne azi că PNL nu e partidul sub guvernarea căruia se dau șpăgi de peste 700.000 de euro unui funcționar public a cărui datorie era să protejeze populația. Arătați-ne că la UNIFARM a fost vorba despre un accident, despre o întâmplare pe care nici dumneavoastră, nici partidul dumneavoastră nu și-o mai doresc”.

Inițiativa USR, Fără Penali în Funcții Publice, a fost semnată de peste 1 milion de români și a fost înregistrată la Camera Deputaților încă din luna mai 2019.

Inițiativa a primit undă verde din partea Curții Constituționale, însă a fost „blocată sistematic” conform USR.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri