Sport

Mircea Rednic şi Rapid, relaţie cu năbădăi! De la glorie şi trofee la “Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!”

Mircea Rednic a avut de-a lungul timpului o relaţie complicată cu Rapidul. De la trofeele câştigate ca jucător şi antrenor la acuze şi ironii aduse în spaţiul public.
20.10.2023 | 07:20
Mircea Rednic si Rapid relatie cu nabadai De la glorie si trofee la Ce bine imi pare ca ai luat teapa
Mircea Rednic şi Rapid, relaţie cu năbădăi! De la glorie şi trofee la "Ce bine îmi pare că ai luat ţeapă!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid joacă vineri de la ora 21:00 împotriva celor de la UTA Arad. Mircea Rednic se întâlneşte cu fosta sa echipă, pe care a antrenat-o în trei rânduri şi alături de care a câştigat trei trofee ca jucător şi trei trofee ca antrenor.

Mircea Rednic şi Rapid, relaţie cu năbădăi!

Dar, relaţia dintre “dinamovistul” Rednic şi Rapid este una complicată, presărate cu multe episoade controversate. “Puriul” şi-a încheiat cariera de jucător la giuleşteni în anul 2000, fiind parte a echipei care a adus titlul în Giuleşti după 32 de ani, în 1999.

ADVERTISEMENT

Imediat după retragerea din activitate, Mircea Rednic a preluat banca tehnică a Rapidului de la Anghel Iordănescu, în anul 2000. Iar în sezonul 2000-2001 a câştigat primul trofeu din cariera de antrenor: Cupa României.

După o scurtă perioadă la SCM Bacău, între august şi decembrie 2001, Mircea Rednic a revenit pe banca giuleştenilor şi a reuşit să câştige primul său titlu din cariera de antrenor, în stagiunea 2002-2003.

ADVERTISEMENT

“Puriul” a adus ultimul titlu în Giuleşti!

Este ultimul titlu câştigat de Rapid, venit în urmă cu fix 20 de ani. La jumătatea sezonului următor, 2003-2004, Mircea Rednic a fost dat afară de noul preşedinte al giuleştenilor, Giovanni Becali, care l-a adus pe Dan Petrescu.

Această decizie a conducerii i-a lăsat un gust amar lui Rednic, care a plecat în Arabia Saudită la Al Nassr. După un scurt periplu în Golf, a revenit în prima ligă din România la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Celebrul refren dedicat lui Copos: “Ce bine-mi pare că ai luat ţeapă / Ce bine îmi pare că ai pierdut!”

Mânat de răzbunare, Rednic a câştigat cu 3-1 meciul cu Rapid, iar la final a fredonat celebrul refren: “Ce bine-mi pare că ai luat ţeapă / Ce bine îmi pare că ai pierdut!”, dedicaţie pentru George Copos, patronul giuleştenilor.

VEZI VIDEO: 

În 2007, Mircea Rednic a fost antrenor şi la ultimul titlu al lui Dinamo, fiind pe bancă la celebra “dublă” cu Lazio, din ultimul tur preliminar al Champions League. A plecat în acelaşi an de la Dinamo şi a revenit pe banca Rapidului.

ADVERTISEMENT

“Atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid!”

Al treilea mandat pe banca giuleştenilor a fost unul scurt, de doar şase luni, înaintându-şi demisia în martie 2008. Peste ani, “Puriul” le-a transmis şi un mesaj fanilor, spunând că a fost 100% profesionist cât a stat la Rapid, chiar dacă sufletul lui e alături de Dinamo:

“Am stat ceva ani acolo, vreau să le transmit giuleștenilor că atât timp cât am fost jucător, apoi antrenor, pentru mine nu a existat decât Rapid! Chiar dacă eu sunt dinamovist. La Rapid am fost un adevărat profesionist, iar trofeele pe care le-am luat, ca jucător, ca antrenor, demonstrează acest lucru”, a spus Rednic pentru Gsp.

Vineri, de la ora 21:00, Mircea Rednic dă piept cu fosta echipă. Aflat pe banca celor de la UTA Arad, Rednic a făcut o victimă de calibru în acest sezon reuşind să provoace FCSB-ului singurul eşec de până acum.

  • 2003 este anul în care Mircea Rednic a luat titlul cu Rapid
  • 6 trofee a obţinut Rednic ca antrenor şi jucător la Rapid
ADVERTISEMENT