Sport

UTA Arad – CFR Cluj 1-1, în etapa a 13-a din SuperLiga. Campioana pune capăt seriei de 4 victorii consecutive. Cum arată clasamentul

CFR Cluj a făcut doar 1-1 în deplasare cu UTA Arad și a ratat șansa de a se apropia la doar un punct de Rapid, aflată pe locul 2, în clasamentul SuperLigii.
10.10.2022 | 22:27
UTA Arad  CFR Cluj 11 in etapa a 13a din SuperLiga Campioana pune capat seriei de 4 victorii consecutive Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre UTA Arad si CFR Cluj, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Francisc Neuman din Arad, luni 10 octombrie 2022. © FOTO:Ciprian Petcut/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
10-10-2022
19:40

Cum arată clasamentul din SuperLiga după UTA Arad - CFR Cluj 1-1

Autogolul lui Kolinger de la Arad a privat-o pe CFR Cluj de obținerea celor trei puncte puse în joc. Campioana a făcut doar 1-1 pe terenul UTA-ei, deși a evoluat în ultimele 20 de minute cu un om plus, a pus capăt seriei de 4 victorii consecutive și a ratat șansa de a se apropia la doar un punct de rapid, ocupanta locului 2 în clasamentul SuperLigii.

Pentru UTA, ajunsă momentan pe locul 9 în clasament, punctul obținut în compania campioanei este mai mult unul de moral. Echipa antrenată de Ilie Poenaru are un nou „meci de foc” etapa viitoare, în deplasare cu FCSB, iar rezultatul de azi nu poate decât să-i dea speranțe că va repeta isprava și pe „Arena Națională”.

superliga
Clasament SuperLiga
10-10-2022
18:35

FINAL: UTA Arad - CFR Cluj 1-1 (Kolinger 59 aut. / Boateng 32). Autogolul lui Kolinger o lasă pe campioană fără două puncte

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 80: Janga scapă singur cu Iacob, dar nu-l poate învinge din 7-8 metri.

Min. 79: Roger șutează puternic de la margine acareului arădean, mingea trece pe lângă bară.

Min. 74: Isac îl faultează brutal din spate pe Deac, dar vede numai cartonașul galben din partea arbitrului Ionuț Coza. Atenționat din camera VAR, acesta revede faza pe monitor și, cum era normal, revine asupra deciziei și îl elimină pe jucătorul arădean.

Deac nu mai poate continua și iese de pe teren pe targă.

Min. 59: GOOOL UTA ARAD! Corner pentru gazde, Benga reia cu capul spre poartă, Kolinger încearcă să respingă, dar trimite mingea în plasă.

Min. 50: Aflat în poziție ideală, Boateng șutează total aiurea.

Min. 46: A început repriza secundă.

10-10-2022
17:30

PAUZĂ: UTA Arad - CFR Cluj 0-1 (Boateng 32). Clujenii intră în avantaj la cabine

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 45+1: Fluier de final al primei reprize.

Min. 40: Boateng șutează din 12 metri în bară, mingea îi revine, dar reia din nou peste poarta lui iacob din poziție ideală.

Min. 35: Corner pentru gazde, Otele reia slab și Scuffet reține.

Min. 32: GOOOL CFR CLUJ! Deac execută perfect pe 6 metri lovitura de colț, de unde Boateng reia imparabil cu capul în plasă.

Min. 31: Petrila șutează periculos pe jos din 10 metri, Iacob respinge miraculos în corner.

Min. 21: Șutul lui Deac din marginea careului trece peste poartă.

Min. 16: Otele trece de Yuri, scapă singur cu Scuffet, dar nu reușește să-l învingă cu un șut din 6 metri.

Min. 14: Manea centrează perfect în careu, dar Birligea, liber pe 10 metri, reia cu exteriorul în bara transversală.

Min. 2: Corner pentru gazde de pe partea stângă, mingea este prelungită de Benga în careu, iar Cascini reia din 2 metri peste poarta lui Scuffet.

Min. 1: A început partida.

10-10-2022
16:23

Echipele de start la UTA - CFR Cluj

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Abeid – Cascini, Isac, Anton – Stahl, Postolachi, Otele. Rezerve: Balauru – Erico, Hoxhallari, Batha, Ubbink, Negoescu, Jobello, Keșeru, Dobrescu. Antrenor: Ilie Poenaru.

CFR Cluj: Scuffet – Cr. Manea, Kolinger, Yuri, Camora – Cvek, Boateng, C. Deac – Birligea, Malele, Petrila. Rezerve: Sava – Braun, R. Bălan, Hoban, Muhar, Roger, Gîdea, Yeboah, Janga. Antrenor: Dan Petrescu

 

Meciul UTA – CFR Cluj are loc luni, 10 octombrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei a 13-a din SuperLiga, fiind epilogul acestei runde. Campioana ultimelor cinci ediții, CFR Cluj, este pe locul 4, cu 21 de puncte și o partidă restanță, în timp ce arădenii au coborât pe locul 11, cu 15 puncte. Clujul vine după marea victorie de la Praga, în fața Slaviei, în Conference League, și după o serie de patru succese consecutive în SuperLiga.

Unde se joacă meciul UTA Arad – CFR Cluj

Confruntarea UTA – CFR Cluj se desfășoară luni, 10 octombrie, de la ora 20:30, pe noul și modernul stadion din Arad, “Francisc Neumann”, și e inutil de precizat că se va disputa cu casa închisă, interesul în jurul partidei fiind foarte mare și pentru că este un război al Ardealului, între două echipe cu nume în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

UTA a pierdut ultimele două partide, cu Hermannstadt și Farul, deși nu a jucat rău, la Ovidiu chiar ratând un penalty la scorul de 1-0 pentru dobrogeni. A ajuns pe locul 11 și obiectivul calificării în play-off este clar în pericol. Motiv pentru care antrenorul Ilie Poenaru spune că nu vor mai intra pe teren decât jucătorii care vor dori să dea tot ce pot în cele 90 de minute.

Cine transmite la TV partida  UTA Arad – CFR Cluj

Partida UTA – CFR Cluj se joacă luni, 10 octombrie, de la ora 20:30, în etapa a 13-a din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe toate cele trei posturi abilitate să difuzeze meciuri  din prima divizie: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1 dar și intrând pe site-ul FANATIK în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Arad luni, 10 octombrie, este o excelentă zi de toamnă, cu cer senin toată ziua și fără urmă de pericol de ploaie, cu o temperatură maximă care va ajunge la ora amiezii până la 22 de grade, dar care, evident, la ora meciului va scădea până la 16 grade. Această partidă foarte importantă a etapei a 13-a a fost încredințată arbitrului din Cernica, Ionuț Coza.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea UTA Arad – CFR Cluj

UTA nu are jucători cu probleme medicale, cu excepția fundașului stânga albanez Hoxhallari, care este incert și cel mai probabil pe postul său va evolua Dobrescu, adus de antrenorul Ilie Poenaru de la fosta sa echipă, Academica Clinceni. De asemenea este posibil ca la mijloc să devină rezervă alt albanez, Idris Batha, antrenorul fiind deranjat de evoluția sa din meciul cu Farul.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are aceeași trei absenți ca la meciurile precedente, pe vârful croat Gabriel Debeljuh pe care cel mai probabil îl vom revedea pe teren abia anul viitor, pe mijlocașul Mihai Bordeianu și pe fundașul central Andrei Burcă, ultimii doi având șanse să fie refăcuți la începutul lunii noiembrie. Oricum, Cvek la mijloc și Kolinger în apărare, au avut evoluții bune.

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – CFR Cluj

CFR Cluj este cea mai în formă echipă la acest moment în România, cu patru victorii consecutive, motiv pentru care casele de pariuri oferă cota de 1,70 echipei lui Dan Petrescu pentru a lua cele trei puncte la Arad. UTA are cotă 4.00 pentru un rezultat de prestigiu și 1,90 pentru șansă dublă 1X. Cum ambele echipe sunt zgârcite la finalizare peste 1,5 goluri ajunge la un excelent 1,50.

ADVERTISEMENT

Un paradox este faptul că în cele patru partide jucate din 2021, anul revenirii arădenilor în primul eșalon, toate numai în sezonul regulat, pentru că CFR a fost în play-off, ieșind mereu campioană, iar UTA a evoluat în play-out, clujenii au învins de două ori cu 1-0 la Arad, iar UTA a câștigat cu același scor în 2021 și a făcut 0-0 sezonul trecut la Cluj!

ADVERTISEMENT