Sport

Reacția medicului echipei naționale după ce Andrei Burcă s-a întors la CFR Cluj de la lot cu fractură! Exclusiv

Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale a României, a explicat pentru FANATIK cum a tratat accidentarea lui Andrei Burcă. Fundașul CFR-ului are fractură la mâna dreaptă!
29.09.2022 | 15:13
Reactia medicului echipei nationale dupa ce Andrei Burca sa intors la CFR Cluj de la lot cu fractura Exclusiv
Edi Iordănescu discută la marginea terenului cu Andrei Burcă în timpul meciului România - Bosnia 4-1, în urma căruia fundașul lui CFR Cluj a aflat că are fractură. Foto. Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Nu doar naționala a avut de pierdut după terminarea pe ultimul loc al parcursului în Liga Națiunilor, ci și campioana CFR Cluj. Andrei Burcă, 29 de ani, stâlpul apărării lui Dan Petrescu, se va opera vineri, 30 septembrie, la o clinică privată din Cluj.

Claudiu Stamatescu, medicul echipei naționale, vorbește despre accidentarea lui Andrei Burcă, revenit la CFR Cluj de la lot cu fractură la mâna dreaptă

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Andrei Burcă are fractură și va lipsi circa o lună de la CFR Cluj. Aceasta este concluzia radiografiei pe care fundașul campioanei a făcut-o la revenirea la Cluj.

ADVERTISEMENT

Mâna i se umflase după accidentarea suferită în primele minute ale meciului cu Bosnia Herțegovina de la începutul săptămânii. Pentru a afla cum a gestionat staff-ul medical al echipei naționale accidentarea lui Burcă, FANATIK a discutat cu doctorul Claudiu Stamatescu.

A fost faza aceea la începutul meciului în care Andrei a căzut pe mână. I-am pus o atelă în acea zonă radio-carpiană și a spus că poate continua să joace. În 95 la sută din cazuri de acest gen, este vorba despre o entorsă la nivel radio-carpian, nu mai mult. Este și motivul pentru care și eu mi-am dat acordul să continue partida.

ADVERTISEMENT

La pauză am mai avut o discuție cu el pe această temă și mi-a zis că este în regulă și că poate juca. Nu au mai fost probleme în partea secundă, de genul să mai cadă pe mâna dreaptă sau să se lovească în zona respectivă”, a spus Stamatescu pentru site-ul nostru.

„Dacă accidentarea aceasta se întâmpla la meciul de la Helsinki, adică nu se termina stagiul naționalei, eu personal mergeam cu Andrei să facă radiografie”

Andrei Burcă a jucat toate cele 90 de minute ale partidei de pe Giulești. Aici intervine întrebarea simplă: de ce fundașul nu a făcut investigații medicale de urgență la finalul întâlnirii sau în noaptea de luni spre marți. Explică Stamatescu.

ADVERTISEMENT

După partidă, fiind ultima în această acțiune a echipei naționale, fiecare jucător pleacă la formația de club. Eu i-am recomandat să facă o radiografie pentru a vedea dacă este doar o entorsă sau ar fi vorba despre un traumatism osos mai puternic, poate chiar o fractură. Nu se vedeau semne de inflamație în acel moment.

Dacă accidentarea aceasta se întâmpla la meciul de la Helsinki, adică nu se termina stagiul naționalei, eu personal mergeam cu Andrei să facă radiografie și să vedem clar diagnosticul.

Am aflat acum că are fractură și îmi pare sincer rău. Se va opera și cred că-și va putea relua antrenamentele cât mai repede, probabil ajutat și de o orteză pentru a se fixa și reface acea zonă. Din experiența mea, cred că perioada de absență va fi până în trei săptămâni”, a precizat doctorul Claudiu Stamatescu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Claudiu Stamatescu este medic al echipei naționale a României, dar cu statut de part-time, fiind și doctorul Universității Craiova în același timp. Este, de fapt, o strategie a FRF ca Edi Iordănescu să aibă în staff și oameni doar pentru acțiunile naționalei, un alt exemplu fiind preparatorul Cristian Dragotă, angajat permanent la CFR Cluj.

  • 4 meciuri a jucat Andrei Burcă pentru naționala României în această campanie de Liga Națiunilor, de fiecare dată integralist. A lipsit în Muntenegru și a fost suspendat în Finlanda
  • 4.000.000 de euro este cota actuală a fundașului de 29 de ani al campioanei CFR Cluj
ADVERTISEMENT