Life

Uzina din România care vrea să angajeze urgent. Producția crește serios și e nevoie de oameni

Fabrica românească care caută rapid personal. Confecționarea produselor va fi mai mare de acum înainte și sunt necesari angajați.
16.02.2024 | 21:12
Uzina din Romania care vrea sa angajeze urgent Productia creste serios si e nevoie de oameni
Fabrica românească care caută rapid personal. Confecționarea produselor va fi mai mare de acum înainte și sunt necesari angajați. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Uzina din România care vrea să angajeze urgent. Producția crește serios și e nevoie de oameni. Directorul general al societății a anunțat că a fost demarată o nouă investiție încă de la începutul acestui an.

Fabrica românească care caută rapid personal. Confecționarea produselor va fi mai mare de acum înainte și sunt necesari angajați

Fabrica românească care caută rapid personal. Confecționarea produselor va fi mai mare de acum înainte și sunt necesari angajați pentru creșterea producției de muniție de război. Uzina Mecanică Cugir are mai multe posturi pentru a-și atinge obiectivul dorit.

ADVERTISEMENT

În prezent, managerul Mircea Trifan spune că este nevoie de cel puțin 88 de persoane pentru a se atinge țelul care este strâns legat de creșterea producției. Mai, exact se dorește să se ajungă de la 500.000 de bucăți la 750.000 de bucăți de muniție.

Directorul general al instituției susține că, în conformitate cu memorandumul aprobat de Guvern în data de 16 februarie 2024, se propune aprobarea creșterii cheltuielilor de natură salarială cu 11.268.000 de lei corelată (anul 2024 față de realizat 2023) cu creșterea numărului de personal.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, în Uzina Mecanică Cugir lucrează 950 de persoane. Creșterea veniturilor din exploatare cu 1.028.000 euro/lună se poate realiza începând cu luna aprilie 2024, dar numai dacă se găsesc 88 de persoane interesate pentru această muncă.

Termenul acesta este influențat de posibilitatea selecției și de integrare de personal, respectiv de reorganizarea pe schimburi a producției. În total este vorba despre 9,5 milioane bucăți de muniție. 9 milioane de bucăți trebuie realizate anul acesta.

ADVERTISEMENT

Uzina Mecanică Cugir, obiectiv pentru anul 2024

„Pentru încadrarea în termenele stabilite, în mod obligatoriu, este nevoie de angajarea urgentă a minim 88 de persoane (pentru completarea efectivului în zona pirotehnică, uzinare și mentenanță – muniție) și ocuparea posturilor care devin vacante în cursul anului 2024 prin modificarea, suspendarea sau încetarea contractelor individuale de muncă”, se arată în memorandum.

Uzina Mecanică Cugir caută în prezent muncitori pregătiți în domeniul prelucrărilor prin așchiere, tratamente termice și chiar, ingineri, susține managerul instituției, Mircea Trifan. Cei interesați vor lucra în zona de pirotehnie, una cu pericol de explozie.

ADVERTISEMENT

„Acest demers are loc în contextul în care există o mare cerere de produse speciale, principalul obiectiv de investiție vizând modernizarea sectorului de apărare în vederea creșterii capacității de producție și a diversificării gamei de fabricație a muniției de tip NATO cal 12,7×99 mm, precum și creșterea capacității de producție și a diversificării gamei de fabricație a muniției de tip NATO cal.5,56×45 mm.

În situația actuală va trebui să ținem seama de faptul că este nevoie de personal specializat și competent în acest domeniu de activitate (deficitar la ora actuală)”, a declarat Mircea Trifan, notează cugirinfo.ro.

ADVERTISEMENT