News
notix pixel id

„Va dura 14 ani să se imunizeze 80% din populația României”. Predicţie sumbră a profesorului Rafila

20.08.2020 | 21:53
„Va dura 14 ani să se imunizeze 80% din populația României”. Predicţie sumbră a profesorului Rafila
Alexandru Rafila explică de ce nu a votat-o pe Dăncilă și de ce îl încurajează pe Ciolacu. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila le dă o veste proastă românilor, în special celor care speră să se reîntoarcă rapid la o viață normală.

Distanțarea socială și măștile de protecție vor rămâne în viața noastră mulți ani, este convins microbiologul.

Profesorul Rafila susține că doar vaccinul ne-ar putea salva, însă nici un vaccin nu oferă certitudinea că viața va reveni la normal.

ADVERTISEMENT

Rafila susține că ar fi nevoie de 14 ani pentru ca România să dobândească imunitate de turmă

Într-o intervenție la Digi 24, Rafila a prezentat un simplu calcul în care populația României s-ar imuniza într-o perioadă extrem de lungă de timp, aproximativ 14 ani.

Rafila a luat în considerare faptul că în 6 luni aproximativ 2.5% dintre români au dezvoltat imunitate la Covid-19. Problema e că imunitatea nu ține o veșnicie, astfel că doar un vaccin ar putea salva situația, cel puțin ipotetic.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă apare un vaccin și se va opri transmiterea, boala va continua să existe. Ne vom întoarce la viața normală, fără mască, însă doar dacă apare un vaccin eficace și sigur. Degeaba stăm în stare de urgență, scade numărul de cazuri, după care ne reîntoarcem și ne relaxăm.

Da, vaccinul va permite acest lucru, să ne relaxăm comportamental, însă e important să imunizăm populația. Imunizarea de turmă durează ani, dacă în 6 luni am imunizat 2.5% din populație, câte luni ne trebuie să avem 80% din populație?

ADVERTISEMENT

Discutăm despre 14 ani, nimeni nu vrea 14 ani să se imunizeze. Imunitatea obținută prin boală poate nu e durabilă”, a declarat Rafila.

În același timp, Rafila a luat apărarea OMS, deși a recunoscut că Organizația Mondială a Sănătății a comis multe gafe și și-a pierdut din credibilitate. Cu toate acestea, Rafila susține că OMS vrea doar binele omenirii și oricine învață din greșeli.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri