News
notix pixel id

Va fi nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Răspunsul medicului Radu Țincu

08.05.2021 | 18:25
Va fi nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Răspunsul medicului Radu Țincu
Va fi nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Răspunsul medicului Radu Țincu Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Radu Țincu susține că există discuții despre o a treia doză de vaccin anti-Covid pe care oamenii ar trebui să o primească.

Medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, Radu Țincu a explicat sâmbătă la Digi24 că a treia doză de vaccin anti-Covid urmează să fie adaptată noilor variante virale.

Doctorul a amintit faptul că vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă. Acesta a subliniat că este extrem de important să se continue vaccinarea persoanelor vârstnice și a celor vulnerabile.

ADVERTISEMENT

Radu Țincu: ”Aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare”

Va fi nevoie de a treia doză de vaccin anti-Covid? Răspunsul medicului Radu Țincu
Sursa foto: colaj Fanatik

“E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike.

Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi.

ADVERTISEMENT

Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a spus medicul, conform Digi24.

Cum va reacționa lumea în cazul în care va fi nevoie de a treia doză de vaccin?

Întrebat despre reacția negativă pe care s-ar putea să o aibă oamenii privind vaccinarea cu o a treia doză, Radu Țincu a spus că dacă văd că ”cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”.

ADVERTISEMENT

“Sunt oameni care vin doar pentru acest certificat de vaccinare, dincolo de libertatea pe care o au în mișcarea la nivelul spațiului european e bine că vin să se vaccineze.

Odată cu această libertate de mișcare, pentru noi, din punct de vedere medical obținem imunizare care-i protejează pe ei și pe cei din jurul lor”, a declarat Radu Țincu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri