News

Când intră, de fapt, elevii în vacanța de Paște. Câte zile libere vor avea de sărbători, calendar oficial

Când intră elevii în vacanța de Paște, în 2024. Vor avea aproape două săptămâni libere în următoarea perioadă. Calendarul oficial
06.04.2024 | 15:01
Cand intra de fapt elevii in vacanta de Paste Cate zile libere vor avea de sarbatori calendar oficial
Când intră, de fapt, elevii în vacanța de Paște. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Când intră, de fapt, elevii în vacanța de Paște. Se vor bucura de aproape două săptămâni libere, iar după terminarea perioadei de odihnă vor intra în Modulul 5 de învățare. Când va începe vacanța?

Vacanța de Paște 2024. Elevii vor avea aproape două săptămâni libere

Veste bună pentru elevii și profesorii din România! Sărbătorile pascale se apropie, iar odată cu ele, vin și câteva zile libere pentru români. Cei mai nerăbdători sunt elevii, care vor avea, în acest an, aproape două săptămâni de „respiro”.

ADVERTISEMENT

Vacanța de primăvară din 2024 va coincide cu Paștele ortodox, dar și cu ziua de 1 Mai. Prin urmare, peste câteva săptămâni vor avea parte de zile libere. Vacanța de Paște va începe la finalul lunii aprilie. Elevii vor reveni la cursuri în luna mai.

Modulul 4 se va încheia pe 26 aprilie. Astfel, vacanța va fi în perioada 27 aprilie – 7 mai 2024, urmând să aibă 11 zile libere de sărbătorile pascale. Va fi cea de-a patra vacanță din anul școlar 2023-2024.

ADVERTISEMENT

„Zilele libere de Paște sunt foarte aproape de zilele libere aferente sărbatorii zilei de 1 Mai. Adică, mai concret, 1 mai este miercuri – zi liberă. Urmează 2 Mai care probabil se va face punte. 3 Mai este Vinerea Mare, sâmbată si duminică este Pastele, luni este a doua zi de Paște. Marți, 7 Mai este a treia zi de Paște si este zi liberă conform contractului colectiv de muncă în Educație”, declara ministrul Educației, Ligia Deca, în momentul anunțării calendarului pentru anul școlar 2023-2024.

Miercuri, 8 mai, elevii se vor reîntoarce în bănci, iar terminarea vacanței de Paște va marca debutul modulului 5 din acest an școlar. Cursurile se vor încheia pe 21 iunie 2024. Vacanța de vară va fi în perioada 22 iunie – 8 septembrie 2024.

ADVERTISEMENT

Când se vor desfășura programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde”

Amintim că în acest an, Programul Naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde” vor fi organizate până la data de 26 aprilie. Fiecare școală va decide perioada în care se vor desfășura cele două programe, urmând să aibă loc în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare.

Examenul de Evaluarea Națională din 2024 va avea loc între 25 – 28 iunie, iar pe 3 iulie vor fi afișate primele rezultate. Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 4 – 9 iulie, urmând ca tot pe 9 iulie să fie publicate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește Examenul de Bacalaureat, aceasta se va desfășura în perioada 17 iunie – 5 iulie 2024. 8 iulie este data la care se afișează primele rezultate, iar contestațiile vor fi soluționate între 9 și 11 iulie. Pe 12 iulie vor fi afișate rezultaele finale.

 

ADVERTISEMENT
Tags: