News

Vacanța în Grecia pe timp de pandemie COVID-19. Protocoale de sănătate pentru călători în avioane, feriboturi, trenuri și autobuze interurbane

20.05.2020 | 12:10
Vacanta in Grecia pe timp de pandemie COVID19 Protocoale de sanatate pentru calatori in avioane feriboturi trenuri si autobuze interurbane
ADVERTISEMENT

Vacanța în Grecia pe timp de pandemie COVID-19 se schimbă în mod dramatic și libertatea de altădată ar putea fi istorie în curând. Astfel, Executivul de la Atena a anunțat mai multe protocoale de sănătate pentru călători în avioane, feriboturi, trenuri și autobuze interurbane.

Vacanța în Grecia pe timp de pandemie COVID-19!

Concret, elenii au pus la cale un set de măsuri care se aplică deocamdată intern. De ele se vor bucura grecii, după care, dacă acestea își dovedesc eficiența, atunci vor trece ca obligatorii și în cazul turiștilor.

ADVERTISEMENT

De la începutul acestei săptămâni, sunt permise călătoriile pe continent, precum și în insulele Creta și Evia. Dacă ne raportăm la celelalte insule, atunci trebuie să știți că lucrul acesta o să fie posibil abia din 25 mai, practic la distanță de o săptămână.

Protocoale de sănătate pentru călători în avioane, feriboturi, trenuri și autobuze interurbane

Trenurile, autobuzele interurbane (KETL), autocarele turistice și  private au voie să circule la o capacitate de 50% până la 31 mai. După această zi, măsurile vor fi revizuite pe baza datelor epidemiologice și se speră ca turiștii să fie lăsați să intre în țară.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu important ține de utilizarea măștii, utilizare care a devenit obligatorie în astfel de mijloace de transport. La fel ca în România, pasagerii trebuie să păstreze o distanță de de 1,5 metri în zonele de așteptare și când se îmbarcă sau coboară.

Premierul elen a precizat că personalul din mijloacele de transport trebuie să fie dotat cu echipament de protecție – mănuși, măști și antiseptice. Această decizie se va aplica mai mult ca sigur și după intrarea turiștilor în țară. De altfel, zonele de pasageri sunt dezinfectate de către furnizorii de servicii.

ADVERTISEMENT

Turiștii români care vor merge în vacanță în Grecia vor fi nevoiți să prezinte dovada unui test negativ pentru COVID-19, dar, atenție, nu este vorba despre un „pașaport de sănătate”.

Românii ar putea ajunge în Grecia în iunie sau iulie, conform unui anunț făcut de secretarul de stat în ministerul turismului, Răzvan Pârjol.

ADVERTISEMENT

România, Bulgaria, Grecia și Serbia au precizat că vor pune la punct toate condițiile în care vor fi organizate călătoriile și trecerea prin punctele de frontieră într-o videoconferință la care participă mai mulți oficiali din cele patru țări.

Bulgarii vor face primul pas – televiziunea națională a anunțat că de la 1 iunie vor putea să călătorească în Grecia și Serbia fără o carantină de 14 zile. Rămâne de văzut dacă România va obține o înțelegere similară.

ADVERTISEMENT