News

Vacanță îngrozitoare pentru românii din Bulgaria: „Apa din piscină, apa de la dozator, toate erau infectate”

Ministerul Sănătății din Bulgaria face verificări, după ce s-a aflat că apa din mare ar fi contaminată cu Ecoli peste limita admisă.
29.08.2023 | 09:02
Vacanta ingrozitoare pentru romanii din Bulgaria Apa din piscina apa de la dozator toate erau infectate
Vacanță îngrozitoare pentru românii din Bulgaria. Sursa foto: Travelplanner.ro
ADVERTISEMENT

Vacanță îngrozitoare pentru românii care au ajuns, în această perioadă, în Bulgaria. Ministerul Sănătății din țara vecină face verificări, după ce au apărut informații potrivit cărora apa din Marea Neagră este contaminată cu Ecoli peste limita admisă.

Vacanță îngrozitoare pentru turiștii români, în Bulgaria

Situația a fost semnalată de Asociația “Consumatori activi”, în urma unor controale. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății din Bulgaria susține că consideră rezultatele „ca fiind corecte”. Prin urmare, vor fi efectuate noi verificări în comun.

ADVERTISEMENT

Între timp, însă, aflăm că românii care se află pe litoralul bulgăresc au parte de vacanțe de coșmar. Un astfel de incident a avut loc la un hotel de lux din Kavarna. Potrivit Observator, turiștii au început să se simtă groaznic din cauza virusului din apa mării.

Mai mult, unii dintre ei au fost nevoiți să își întrerupă vacanța din cauza agravării stării de sănătate. Deși totul părea în regulă, în primele zile, ulterior românii s-au trezit cu simptome specifice unei toxinfecţii alimentare.

ADVERTISEMENT

„Totul era ok, cazarea foarte frumoasă! Mâncarea, totul arăta bine, restaurantul curat. Doar că, vineri seara, am fost primul dintre noi care a făcut nişte simptome specifice unei toxinfecţii alimentare. Vărsături, diaree şi, uşor-uşor, pe toţi ne-au luat cam aceleaşi simptome.”, a mărturisit un turist român, pentru Observator News.

Administratorii hotelului știau despre această problemă

Culmea este că administratorii hotelului cunoșteau situația, spun turiștii. Ba chiar, erau pregătiți pentru apariția eventualelor probleme de sănătate ale turiștilor, având medicamente la recepție.

ADVERTISEMENT

Unii dintre turiști nu au rezistat și au preferat să plece de pe litoralul bulgăresc. Ei spun că au avut parte de o experiență groaznică, auzind oamenii vomitând în toate camerele hotelului.

„Au zis că este o bacterie care se transmite pe cale aeriană şi o are efectiv tot oraşul. Pe tot holul hotelului, la 2-3 dimineaţa se auzeau ca într-un film horror, ca intr-un spital, numai sunete de vărsături din toate camerele.”, a adăugat turistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Atât eu, soţia, cât şiu copilul de un an şi trei luni suntem efectiv terminaţi. După două zile am plecat de acolo. Nu aveam cum să mai rămânem. Apa din piscină, apa de la dozator, toate erau infectate”, susține un alt român care a mers în vacanță, în Bulgaria.

ADVERTISEMENT