News

Vacanțele all-inclusive ar putea deveni istorie într-o destinație adorată români. Hotelierii vor să renunțe la această facilitate: „Mulți se vor reorienta”

Proprietarii unităților de cazare vor să renunțe la regimul all-inclusive. Este vorba de o destinație preferată de români.
09.10.2023 | 07:23
Vacantele allinclusive ar putea deveni istorie intro destinatie adorata romani Hotelierii vor sa renunte la aceasta facilitate Multi se vor reorienta
Vacanțele all-inclusive ar putea deveni istorie. Foto: sinditour.ro
ADVERTISEMENT

Vacanțele all-inclusive ar putea deveni istorie într-o destinație adorată români, iar schimbarea s-ar putea produce încă de anul viitor. Hotelierii nu vor să mai ofere această facilitate, în contextul prețurilor tot mai piperate la alimente.

Vacanțele all-inclusive ar putea deveni istorie în această destinație

Una dintre cele mai vizitate țări, aflate în topul preferințelor în România, mai ales în sezonul de vară, vrea să renunțe la sistemul all-inclusive. Este vorba de Bulgaria, care ia în calcul ca din 2024 să ofere turiștilor doar demipensiune.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, românii și-ar putea lua adio de la vacanțele all-inclusive în Bulgaria. Mulți dintre ei alegeau această destinație chiar pentru facilitatea oferită de hoteluri. Acum, proprietarii unităților de cazare vor să urmeze o altă strategie.

Hotelierii spun că ar dori să înceteze această practică, deoarece se confruntă cu o creștere dramatică a prețurilor la produsele alimentare, dar și la energie electrică și gaz. În plus, bulgarii spun că în acest fel vor evita risipa alimentară.

ADVERTISEMENT

„Bulgaria a fost afectată de inflaţie, la fel ca întreaga Europă, evident. Din păcate, la hotelul din Albena, aproximativ 20% din mâncarea servită în restaurant este aruncată”, a declarat Stanislav Stilyanov, reprezentant al departamentului de relaţii publice, potrivit Observator News.

„Va scădea drastic numărul de turişti pe litoralul bulgăresc”

Noua strategie va fi implementată, pentru început, în hotelurile mici. Unii dintre administratorii unităților de cazare se gândesc să ofere doar mic dejun și cină. Bulgarii susțin că, în acest fel, economia locală va fi în creștere.

ADVERTISEMENT

„Turiştii tineri, mai ales cei care sunt în cuplu sau în grup, dar de aceeaşi vârstă caută pachete cu mic dejun şi cină. Doar că sunt puţini”, a transmis Angelica Chirica, director de marketing, pentru sursa citată.

Cu toate acestea, agențiile de turism consideră că renunțarea la regimul all-inclusive, apărut în Bulgaria de peste 60 de ani, va face mulți români să se reorienteze spre alte destinații. Pentru 7 nopți în regim all-inclusive, turiștii plătesc între 200 de euro, la un hotel de trei stele, și unde la 700 de euro, la un hotel de 5 stele.

ADVERTISEMENT

“Tocmai pentru acest concept, all-inclusive, litoralul bulgăresc este foarte important. Turiştii români sigur se vor reorienta spre alte destinaţii care îndeplinesc aceste condiţii. Va scădea drastic numărul de turişti pe litoralul bulgăresc”, adăugat Angelica Chirica, director de marketing.

ADVERTISEMENT
Tags: