News

Vacanțele se lasă așteptate. Marea Britanie nu relaxează restricțiile asupra călătoriilor internaționale

22.02.2021 | 20:52
Vacantele se lasa asteptate Marea Britanie nu relaxeaza restrictiile asupra calatoriilor internationale
ADVERTISEMENT

Chiar dacă în curând se împlinește un an de la declanșarea pandemiei de coronavirus, restricțiile continuă să-și facă simțită prezența în toate colțurile lumii. Marea Britanie, de pildă, nici nu se gândește să renunțe la restricțiile privind zborurile internaționale din și către teritoriul țării mai devreme de 17 mai.

Anunțul a fost făcut luni după-amiază, când premierul Boris Johnson le-a prezentat cetățenilor planul post-carantină, explicând că măsurile aflate în vigoare la ora actuală vor fi relaxate după o revizuire condusă de Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, care va avea loc în aprilie.

ADVERTISEMENT

În plus, dacă situaţia sanitară o va permite, restricţiile care limitează contactele sociale vor fi ridicate la sfârșitul lunii iunie, alături de consemnul de muncă la domiciliu. Orice decizie va fi luată, însă, în funcție de elemente ştiinţifice precum eficienţa vaccinurilor anti-Covid, scăderea cazurilor de îmbolnăvire, precum și a numărului de pacienți care necesită internarea.

Marea Britanie menține restricțiile de călătorie până pe 17 mai

Chiar dacă luna viitoare, în prima etapă a planului de relaxare, vor fi ridicate mai multe restricții, vacanțele interne se lasă așteptate. Actualele restricții asupra călătoriilor (inclusiv testarea de trei ori a pasagerilor, carantina în hotel și izolarea obligatorie timp de 10 zile) vor rămâne în vigoare până la mijlocul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Ulterior, reevaluarea va avea în vedere posibilitatea ca acestea să fie ridicate, prin certificate de vaccinare pentru persoanele ce vor să călătorească în afara țării, precum și prin testarea celor care sosesc sau pleacă din teritoriu.

Principalul factor pe care Guvernul şi-a bazat strategia de ieşire din criză este campania de vaccinare, lansată la sfârșitul anului trecut, iar strategia pare să dea roade. Potrivit datelor oficiale, un adult din trei a primit deja o primă doză și se preconizează că până la jumătatea lunii aprilie vor fi imunizate toate persoanele de peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Nu putem persista pe termen indefinit cu restricţii care ne slăbesc economia, bunăstarea mentală, psihică şi şansele în viaţă ale copiilor noştri.

De aceea, este esenţial ca această foaie de parcurs să fie prudentă dar şi ireversibilă. Prezentăm aici ceea ce sper şi cred că este un drum dus către libertate.

ADVERTISEMENT

Eu sunt convins că programul de vaccinare a schimbat situaţia în favoarea noastră”, a explicat premierul Boris Johnson în Camera Comunelor din Londra.

ADVERTISEMENT